7/7/08

"Olímpics tarragonins" recull l'experiència dels esportistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre que han participat en els Jocs

El llibre Olímpics tarragonins (Cossetània Edicions), de Francesc Joan Matas, es presentarà el dimarts 8 de juliol, a les 8 del vespre, a la Sala Pau Casals de la Delegació del Govern de Tarragona.
La presentació del llibre anirà a càrrec de Gaietà Cornet Pàmies, ex atleta reusenc, director d’activitats del Comitè Olímpic Espanyol i cap de l’expedició estatal als Jocs Olímpics de Pequín 2008. També hi intervindrà Xavier Sabaté, delegat del Govern de la Generalitat.

Resum:
Diuen els qui l’han tastada que es tracta d’una experiència única, gairebé irrepetible. Prendre part en uns Jocs Olímpics és el somni de qualsevol esportista. La desfilada a l’estadi, l’encesa de la flama, el debut en la competició, els rivals, la convivència a la vila… són instants que perduraran sempre per als 28 representants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que fins ara han tingut l’ocasió de ser olímpics. Els seus records i vivències són l’objectiu d’aquest llibre, que ret un homenatge a tots aquests grans atletes, que mai no haurien de caure en l’oblit.

Biografia:
Francesc Joan i Matas a néixer el 26 d’abril del 1972 a Cambrils (Tarragona). Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1990-1995), ha desenvolupat la bona part de la seva trajectòria en la secció d’esports del Diari de Tarragona, on treballa des del 1994 i, en l’actualitat, exerceix com a redactor en cap. Durant tot aquest temps ha seguit des del Nàstic de futbol fins al Reus Deportiu d’hoquei, passant pels principals esdeveniments esportius celebrats a la demarcació, com ara el mundial d’hoquei disputat a Reus el 1996 o el Ral·li Catalunya-Costa Daurada d’automobilisme. Va iniciar la seva carrera periodística l’any 1990 a Revista Cambrils i, durant la seva trajectòria, ha estat col·laborador de diversos mitjans de comunicació, com ara els diaris Marca i Sport i els portals d’Internet miequipo.es i reus24.com, i tertulià en diferents emissores de ràdio. Va guanyar el Premi Nacional de Periodisme Joan Mañé i Flaquer de Torredembarra l’any 2006.

Més informació a:
Diari de Tarragona. Entrevista de Miquel Tono a l'autor, Francesc Joan Matas