4/4/07

Jaume Mestres ens mostra la cara més autèntica del Vietnam en el seu darrer llibre

Vietnam, el segon llibre de la col·lecció Viatgers de Cossetània Edicions es presentarà el dimarts 10 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Altaïr de Barcelona (Gran Via, 616).
La presentació del llibre anirà a càrrec del prologuista del llibre, Xavier Moret.

Resum
En aquest llibre, Jaume Mestres ens mostra la cara més autèntica del Vietnam, un país marcat per una guerra cruel que ell s’encarrega de documentar; per una guerra escenificada en diferents museus del país, en els desastres causats per les bombes, en la memòria de la gent i en una discoteca de Hanoi anomenada Apocalypse Now. Però, evidentment, Vietnam és molt més que la guerra, i això és el que ens fa sentir Jaume Mestres, un viatger capaç d’oferir-nos en tot moment una descripció i unes informacions detallades i precises.

L'autor
Jaume Mestres fa anys que recorre el món amb esperit de conèixer i d’aventura. El 1977 va saltar per primera vegada al continent asiàtic per dirigir-se a l’Índia i el Nepal. Ha tornat a l’Índia altres vegades. L’Amazònia, la travessia en tot terreny del Sàhara algerià, els llocs més remots de Turquia, Marroc i Egipte, són algunes més de les seves destinacions. Va anar per primera vegada al sud-est d’Àsia en 1980. De llavors ençà ha trepitjat els països que conformen aquella àrea geogràfica infinitat de vegades.
En una ocasió va viatjar per les Filipines durant quinze mesos seguits, i uns altres set mesos a través d’Indonèsia. Països, ambdós, que visita regularment. Coneix els llocs més insòlits de Tailàndia i també Borneo, Malàisia, Vietnam, Myanmar (Birmània), Laos, Cambodja i Austràlia. Ha viatjat per les terres maies del Yucatán (Mèxic), Guatemala i Belize, i durant noranta dies pel més pregon de la insòlita Colòmbia.
Fa conferències sobre els seus viatges. Ha fet exposicions individuals de fotografia i han publicat imatges seves els diaris Avui, La Vanguardia i la revista d’antropologia i viatges Altaïr. Va ser col·laborador habitual del programa-tertúlia de Catalunya Ràdio “De Viatge”. Durant set temporades va exercir com el Viatger de la Gran Anaconda en marxa, dins el programa “Els viatgers de la Gran Anaconda”, també de Catalunya Ràdio.
Les seves cròniques radiofòniques s’han convertit en llibres. Han aparegut Cròniques de l’Anaconda. Índia, Pakistan, Indonèsia, Filipines, Cambodtja, Tailàndia, Laos (2002); Cròniques de l’Anaconda. Mèxic, Belize, Guatemala (2003); Marroc i Egipte. Cròniques de l’Anaconda (2004). L’exemplar que teniu a les mans, Vietnam. Cròniques de l’Anaconda (2007), és el darrer títol de la sèrie.