16/4/07

"S'ha escrit un llibre", de Cossetània Edicions, a Breda

El diumenge 22 d'abril, a Breda, es presentarà el llibre de Cossetània Edicions S'ha escrit un llibre. què, qui, com, quan de TV3.
A les 11.00 h del matí, es farà la presentació del llibre al Centre d'Informació Turística Els Forns (C/ Els Forns, cantonada Sta. Victòria - St. Iscle).
A les 11.30 h, hi ha l'entrega de premis del primer concurs de punts de llibre fets pels alumnes de primària de l'escola de Breda.
A les 12.00 h, l'autor, Darío Porras, signarà els llibres a la carpa insal·lada a la plaça de la Vila.

Resum
Què? Si voleu recordar les vostres sèries o programes preferits de TV3, no cal que torneu a recórrer a aquelles cintes de VHS gastades de tant que les heu posades. A S’ha escrit un llibre hi trobareu, en forma de definició, tots aquells moments que sempre heu tingut en la vostra memòria. Centenars de personatges i situacions recollits, un per un, de la A a la Z.
Qui? Totes aquelles persones reals i de ficció que des de fa 23 anys han aparegut a la petita pantalla cada cop que pitjàvem el botó del 3 al nostre comandament a distància. Personatges i programes emblemàtics com el Filiprim, l’Eulàlia Montsolís, el Tomàtic, Dallas, el Peris, Ventdelplà… La llista és inacabable i pràcticament tots són aquí dins.
Com? Hi ha qui té una definició per si mateix, però n’hi ha que apareixen a la descripció d’algun programa, d’algun concepte de la realitat que ens envolta o per alguna frase que ja ha passat a la història de TV3.
Quan? Des d’aquell 10 de setembre del 1983, quan Joan Pera donava la benvinguda als espectadors, fins ahir mateix, en què Mònica Terribas ens va posar una vegada més la nit al dia. Entremig, les sèries i programes de TV3 han deixat moments televisius inoblidables.

L'autor
No. No és la Jessica Fletcher de S’ha escrit un crim, però de ben segur que li hauria agradat ser-ho. Si la Fletcher es passava el dia de poble en poble resolent misteris, el Dario Porras es passava el dia enganxat al televisor. Entre programa i programa, però, es va treure la llicenciatura de Periodisme, cosa que li ha permès treballar en algunes emissores de ràdio (Ràdio 4, COM Ràdio o RAC1) i en diferents canals televisius. El seu debut a la petita pantalla va ser al programa Les 1000 i una de TV3, que es podia veure cada nit d’estiu l’any 1997. Des del febrer del 2005 forma part de l’equip del TVist, que cada migdia apropa l’actualitat de TV3 als espectadors.