4/4/07

Cuina ovolactovegetariana per a pares i fills

La presentació de La Filomena els fogons remena, el nou llibre de la col·lecció El Globus de Cossetània Edicions, tindrà lloc el proper dimarts dia 10 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre a la llibreria Catalònia (Ronda de Sant Pere, 3 - Barcelona).

La presentació anirà a càrrec del Dr. Eduard Estivill director de la Unitat d’Alteracions del Son de l’Institut Dexeus de Barcelona.

Resum

Els àpats dels nostres fills han de ser tan rics i variats com els nostres. Cal desterrar la idea que hi ha aliments que no agraden als nens. Per què no eduquem el seu paladar com ho fem en qualsevol altra àrea de coneixement?
És important que els nens, des de ben petits, aprenguin a alimentar-se bé i gaudeixin menjant i, per què no?, cuinant. Els nens que presenten problemes de tipus alimentari (dieta restringida o selectiva, inapetència, sobrealimentació, etc.) poden arribar a desenvolupar, en un futur, algun trastorn relacionat amb l’alimentació. Els factors de caire social i cultural, conjuntament amb uns hàbits alimentaris inadequats i la manca d’exercici, s’assenyalen com els principals responsables d’aquestes alteracions.
La Filomena els fogons remena, a través d’un simpàtic personatge que és el fil conductor del llibre, pensat perquè els nens puguin acolorir-lo, té com a objectiu prioritari fer de l’acte de cuinar una pràctica conjunta entre pares i fills.
Mitjançant receptes senzilles, elaborades amb ingredients naturals, el llibre presenta un receptari basat en una dieta ovolactovegetariana, amb l’objectiu d’aportar idees alternatives al consum excessiu de proteïna animal, pastisseria industrial, greixos saturats i cereals refinats, i de fomentar el consum d’aliments rics en nutrients.
Totes les receptes s’acompanyen d’una ressenya nutricional sobre els productes utilitzats, per tal que els nens vagin elaborant i integrant el concepte d’alimentar-se bé. En la darrera part del llibre, l’autora inclou un apartat en què es relacionen alguns dels errors que més sovint cometem els pares en l’alimentació dels nostres fills.

L'autora
Josefina Llargués és llicenciada en psicopedagogia, postgraduada en psicopatologia clínica i logopeda. La seva inquietud i interès pel món de les teràpies naturals l’han portat també a cursar estudis de naturopatia i homeopatia.
En l’actualitat, col·labora en diverses revistes i compagina la pràctica clínica de la seva consulta amb la docència, impartint cursos de cuina vegetariana, dietètica, reflexologia podal, flors de Bach… en diferents centres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

[url=http://www.blingforfun.com]hip hop jewelry[/url],[url=http://www.blingforfun.com/pendants/cat_9.html]hip hop pendants[/url],hip hop watches,[url=http://blingforfun.com/belts/cat_18.html]bling bling[/url] ,hip hop,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]hip hop chains[/url],hip hop bling,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]iced out chains[/url],[url=http://www.blingforfun.com/chains/cat_7.html]wholesale chains[/url]
hip hop jewelry
wholesale hip hop watches
hip hop rings