16/4/07

Presentació del llibre "100 ocells fàcilment identificables" a Valls

El dimarts 17 d'abril es presenta a Valls el primer llibre de la col·lecció Hyla de Cossetània Edicions: 100 ocells fàciment identificables de Josep-Manuel Concernau. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre, a l’Institut d’Estudis Vallencs (C/Jaume Huguet, 1 - Valls).
Presentarà l’acte Màrius Domingo de Pedro, mestre i naturalista.

Resum
Amb aquest petit llibre-guia de camp, joves i adults interessats en la natura en general i en els ocells en particular, hi trobaran les claus per reconèixer de manera ràpida i fàcil fins un total de 100 espècies d’aus de les nostres contrades (des de la façana litoral fins a les planes castellanes tot passant pels ambients ripícoles, els deltes o els ambients alpins de Sierra Nevada, Picos de Europa o els Pirineus).
S’han escollit aquestes 100 espècies en la mesura en què són alhora representatives de llurs hàbitats, peculiars, característiques o molt comunes i, sobretot, amb trets mor­fològics, de conducta o d’altres que les fan in­confusibles.

L'autor
Josep-Manuel Concernau Robles va néixer a Valls l’any 1961. Naturalista afeccionat, muntanyenc i cicloturista, professionalment es dedica des de fa més de vint anys a les arts aplicades i al disseny. En aquest llibre demostra les seves grans dots d’observador de la natura i d’il·lustrador, ja que és l’autor tant dels textos com de tots els dibuixos del llibre.
Concernau és coautor també del llibre d’itineraris Aigua, roca i penombra. El descens d’engorjats a Catalunya, també editat per Cossetània Edicions.