10/4/07

"Receptes entrelligades", cuina per transformar excedents en plats llaminers

La presentació del llibre Receptes entrelligades. Plats per aprofitar els excedents de cuina d’una forma creativa, el nou llibre de la col·lecció El Cullerot de Cossetània Edicions, tindrà lloc el divendres 13 d’abril, a les 8 del vespre, a la llibreria Gavina (C/ Major, 48 - Palamós). La presentació anirà a càrrec de Paulina Vergés, autora del llibre.

Resum
Quan es prepara un menjar, sempre n’acaben sobrant ingredients, ja siguin crus o cuinats. Aquest llibre vol recollir uns quants exemples. Primer elaborem un plat i, tot seguit, n’expliquem la derivació. Amb els mateixos ingredients bàsics es poden trobar dues solucions, dues combinacions diferents. Tot d’una, aquelles sobralles que ronden i rodolen per la nevera acaben reescalfades, si no hi ha altre remei, o descobrim que poden transformar-se en una nova, sorprenent i llaminera recepta. Llavors, fins pots tornar-te addicte als excedents!
És aprofitar el temps de compra i de cuina. És assaborir dues vegades un ingredient que ens ha agradat.
Aquest pla és apte per a molts paladars: els de butxaca minsa, els de temps limitat, els estalviadors, els que busquen relaxació i satisfacció a la cuina, els planificadors...
Veurem com unes cloïsses a la marinera poden ser unes bones companyes d’un plat d’espaguetis o com un ànec amb cireres es transforma en unes fonedisses creps o com d’un bacallà amb samfaina en surten unes mandonguilles i... seguim? La llista és llarga i temptadora, plena de sorpreses substancioses, passeu full, doncs, per començar a gaudir-ne.

L'autora
Paulina Vergés de Echenique. Nascuda a Barcelona i filla de l’editor Josep Vergés Matas, fundador de Destino. Ha estat implicada des de sempre en el món del disseny i la creativitat.
Cursà estudis d’Arquitectura a Barcelona. Conegué el qui seria el seu marit i, a partir d’aleshores, junts teixeixen tapissos i els exposen. Junts també s’iniciaren en les tècniques culinàries, de manera autodidacta, però buscant sempre la qualitat dels resultats. L’autora, tanmateix, manifesta la seva predilecció pel vessant dels dolços i les postres.
Marxà a Mèxic juntament amb el seu marit, on visqueren uns quants anys i nasqueren les seves dues filles. En aquest país, féu la descoberta d’un món ple de nous colors i sabors. Tornà a Catalunya i s’instal·là a Palamós. A partir d’aquest moment decideix plasmar la seva vocació literària i il·lustrativa, que dóna com a fruit la publicació de dos llibres infantils escrits i il·lustrats per ella mateixa: Berta i Sa dragonera (Editorial Sirpus).
El volum que teniu a les mans és la primera obra sobre gastronomia de l’autora.