11/9/08

Àngel Vallverdú presenta el llibre "Mireu com passen tocant els bastons. El ball de bastons de Cambrils 1907-2007"

Cossetània Edicions edita aquest treball que es troba ja a les llibreries

La sala d’actes del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils s’omplia ahir de gom a gom per presenciar la presentació del llibre “...mireu com passen tocant els bastons. Ball de Bastons de Cambrils 1907-2007”. Un llibre escrit per Àngel Vallverdú amb la col·laboració de moltíssimes persones.
El Ball de Bastons de Cambrils celebrava l’any passat el seu centenari. És per aquest motiu que, Àngel Vallverdú, membre de la colla, va decidir endinsar-se en un treball d’investigació i recerca sobre la història dels bastoners de Cambrils.
Aquest llibre era una vella idea de fer recopilació de les dades que existien. El llibre inclou una part històrica del que és el Ball de Bastons de Cambrils, una descripció formal del vestuari i elements i transcripció de músiques i coreografies, comparant-les amb els antecessors, les colles de Montblanc i l’Espluga de Francolí.
Eduard Pellicer, president del Ball de Bastons de Cambrils, Joan Reacasens, regidor de cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Martí, historiador, i Josep Maria Olivé, director editorial de Cossetània Edicions, van acompanyar a Àngel Vallverdú en la seva presentació.
El llibre ha estat possible gràcies a una beca i a la col•laboració de molta gent de Cambrils i d’altres pobles del voltant que podien aportar informació, així com diverses entitats del municipi i de fora.
Al finalitzar la presentació, la colla infantil del Ball de Bastons de Cambrils va demostrar les seves dots amb els bastons fent una exhibició.
De moment, Cossetània Edicions ha editat 1.000 exemplars a un preu de 20€. Aquests es poden trobar a les llibreries o bé a través del Ball de Bastons de Cambrils.

Informació publicada al web de Ràdio Cambrils