29/9/08

"Guia de bolets per a nois i noies" introdueix als coneixements bàsics sobre micologia

El llibre Guia de bolets per a nois i noies, de Ramon Pascual, es presentarà dimarts 30 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Excursionista de Catalunya.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Joaquim Carbó.

El llibre, escrit en primera persona, comença amb una invitació a una relació activa entre l’autor i el destinatari i acaba amb una adreça de contacte per a poder continuar aquest diàleg. Dividit en dues parts, en la primera hi ha 12 temes monogràfics que introdueixen als coneixements bàsics del món dels bolets. En la segona, la guia pròpiament dita, es descriuen, es comentem i s’il·lustren 34 espècies de bolets. S’acaba d’arrodonir aquest recull amb el suggeriment d’algunes activitats, deliciosos versos de bolets de l’amic Celdoni Fonoll i unes quantes receptes de cuina de la mà de Núria Duran, per poder compartir alguns plats amb la família i amb els amics. Un llibre singular que farà les delícies del jovent, i, potser, mig d’amagat, de molts dels que ja no són tan joves, però que estan interessats en descobrir nous aspectes d’aquest fascinant món dels bolets.

Ramon Pascual:
Micòleg, és autor de la Guia dels bolets dels Països Catalans i de moltes publicacions relacionades amb el món dels bolets. Amb la seva tasca divulgativa, sempre innovadora, proposa aquesta Guia de bolets per a nois i noiess per apropar-se al jovent del nostre país i mantenir-hi un diàleg basat en diversos aspectes del món natural des de la perspectiva dels bolets.