10/9/08

Cossetània publica dos llibres sobre bolets

Cossetània Edicions acaba de publicar dos nous llibres sobre bolets que es comencen a distribuïr per les llibreries de les comarques de parla catalana, aquesta setmana. Els llibres són Guia de bolets per a nois i noies, de Ramon Pascual, i 100 bolets fàcilment identificables, de Jaume Sañé amb il·lustracions de Josep Ribot. Aquest darrer títol també ha estat publicat pel segell de Cossetània en llengua castellana, Lectio Ediciones.
A més d’aquests dos titols sobre bolets, Cossetània Edicions disposa en el seu catàleg del llibre La cuina tradicional dels bolets, de Jaume Carles i Font, del qual se n’han publicat dues edicions.

Guia de bolets per a nois i noies

El llibre, escrit en primera persona, comença amb una invitació a una relació activa entre l’autor i el destinatari i acaba amb una adreça de contacte per a poder continuar aquest diàleg. Dividit en dues parts, en la primera hi ha 12 temes monogràfics que introdueixen als coneixements bàsics del món dels bolets. En la segona, la guia pròpiament dita, es descriuen, es comentem i s’il·lustren 34 espècies de bolets. S’acaba d’arrodonir aquest recull amb el suggeriment d’algunes activitats, deliciosos versos de bolets de l’amic Celdoni Fonoll i unes quantes receptes de cuina de la mà de Núria Duran, per poder compartir alguns plats amb la família i amb els amics. Un llibre singular que farà les delícies del jovent, i, potser, mig d’amagat, de molts dels que ja no són tan joves, però que estan interessats en descobrir nous aspectes d’aquest fascinant món dels bolets.

Ramon Pascual
Micòleg, és autor de la Guia dels bolets dels Països Catalans i de moltes publicacions relacionades amb el món dels bolets. Amb la seva tasca divulgativa, sempre innovadora, proposa aquesta Guia de bolets per a nois i noies per apropar-se al jovent del nostre país i mantenir-hi un diàleg basat en diversos aspectes del món natural des de la perspectiva dels bolets.

100 bolets fàcilment identificables

Hi ha bolets comestibles i molt apreciats, d’altres són tòxics o al·lucinògens i alguns fins i tot poden provocar la mort. En aquest llibre us proposem entrar al món dels bolets pel principi, a partir de cent espècies ben escollides entre uns quants milers. Són els bolets que hauria de reconèixer qualsevol aprenent.

Jaume Sañé
Va néixer a Taradell (Osona) l’11 de setembre del 1961. Va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona, però va deixar la carrera per dedicar-se de ple a la seva passió: les bèsties. A través de la fotografia i de la filmació de la natura, ha recorregut prop de 50 països dels cinc continents. Ha treballat a Austràlia, a Indonèsia, a Tanzània, al Canadà, a Islàndia i al Brasil, però la seva especialitat és la fauna autòctona de Catalunya, a la qual ha dedicat la major part de la seva vida. És autor de diversos llibres, entre els quals El meu primer llibre d’ocells i Guia dels espais naturals de Catalunya, i ha estat director, guionista i operador de càmera d’uns quants centenars de reportatges emesos a televisions de tot el món. El seu darrer treball ha estat la direcció i l’enregistrament de les imatges de fauna de la sèrie Bèsties, de TV3, rècord d’audiència pel que fa a programes de natura a Catalunya i premi Zapping al millor programa documental.