10/12/09

"El sol entre sembrats. Zenit 2009" reuneix l'obra d'autors novells i d'un escriptor de llarga trajectòria, Joan Cavallé

El llibre El sol entre sembrats. Zenit 2009, de diversos autors, es presentarà divendres 11 de desembre, a les 8 del vespre, a la llibreria de la Rambla, a Tarragona.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Jordi Tiñena.

Els quaderns i el llibre Zenit tenen com a objectiu primer donar a conèixer noves veus. La doble edició, en quadern individual i en llibre col·lectiu, vol subratllar aquest aspecte. El segon lliurament, de 2009, reuneix, sobretot, narrativa curta i poesia, d’autors novells com Jordi Vinyals, Laia Serret, Maite Crespo i Dolors Torrents, i es clou amb un conte d’un escriptor de llarga trajectòria i membre del col·lectiu La Gent del Llamp, Joan Cavallé.

Els autors:
Jordi Vinyals Ferré (La Selva del Camp, 1987) estudia Història a la UB. És professor a l’Escola de Lletres de Tarragona, d’on ha estat alumne durant molts anys. La seva obra literària es cenyeix ara per ara a la prosa, especialment al relat curt, peces on la prosa arriba a tocar el lirisme amb la punta dels dits. Laia Serret Prunera (Tarragona, 1987) és membre de l’Escola de Lletres des de la seva creació i estudia Filologia Catalana a la UB. Aquesta és la primera obra que dóna a conèixer. Maite Crespo és mestra, pedagoga i logopeda. Nascuda a València, viu a Reus i treballa en el camp de l’educació. Alumna de l’Escola de Lletres de Tarragona, assisteix al Taller Estable de creació literària. Autora de narrativa breu i experimentacions poètiques, participa en la pàgina relatsencatala.com. Apareixen obres seves en publicacions col·lectives com 10x10 Microrelats i Erotisme som tu i jo Maria Dolors Torrens (1950) va néixer a l’Espluga de Francolí. El 2003 va quedar finalista del IX Premi de narrativa curta Rafael Farré, convocat per la Generalitat de Catalunya, amb Les petites dones d’aigua dolça, essent alumna de la CFA Josepa Massanès; el 2008 va obtenir el primer premi de relats breus Sant Jordi, convocat per l’Escola de Lletres de Tarragona, de la qual n’és alumna. Joan Cavallé (Alcover, 1958) ha escrit contes, novel·la, teatre, assaig, ha fet traduccions i s’ha dedicat a la literatura infantil. Ha guanyat, entre altres, els premis Recull de teatre, Josep M. de Sagarra de traducció teatral, Ciutat d’Alzira de novel·la, de la crítica Serra d’Or al millor text teatral i 14 d’abril de teatre. Entre els darrers títols publicats, destaquen la novel·la Contemplant el monstre, la novel·la infantil Eva i el bosc, l’assaig Tarragona escrita i l’obra de teatre Peus descalços sota la lluna d’agost.

El llibre Mateu el president, de Sebastià Bennasar, també es presentarà divendres 11 de desembre, a les 8 del vespre, a l’Ateneu Layret, a Barcelona.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Marc Pastor i de l’autor, Sebastià Bennasar.