28/12/09

Cossetània rep cinc guardons dels "Gourmand Cookbook Awards 2009" als millors llibres de cuina en català

Les obres guanyadores ara opten als premis a nivell mundial

Cossetània Edicions ha rebut cinc guardons dels Gourmand Cookbook Awards 2009 per als que s’han considerat els millors llibres de cuina en català de la seva categoria. Les obres guanyadores ara opten als premis a nivell mundial de cinc categories de llibres.
Els reconeixement que han rebut els llibres de Cossetània s’ha dirigit a obres de les divereses col·leccions que l’editorial dedica a la cuina:
Aperitius i tapes. Capricis dels sentits, de Mariona Quadrada, amb fotografies de Josep Borrell, s’ha considerat el millor llibre de cuina publicat en català en la categoria de Millor fotografia.
Al vostre gust, de Tana Collados i Àgata Olivella, amb il·lustracions de Marc Volpini, s’ha endut el guardó a les Millors il·lustracions.
La cuinera catalana, amb introducció de Carme Queralt, s’ha considerat el Millor llibre en la categoria d’història de la cuina.
Els millors plats de l’Àvia Remei, de Remei Ribas, ha rebut el guardó en la categoria de Millor llibre de receptes senzilles.
El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca, de Joan Solé i Bordes i Joan Cercó i Rimbau, ha rebut el guardó en la categoria de Millor llibre de postres.
Aquest any hi ha 136 països que participen en els Gourmand Cookbook Awards (www.cookbookfair.com). A partir d’ara, els guanyadors en cada llengua són finalistes que competeixen amb els guanyadors de la mateixa categoria en les altres llengües, per ser escollits els millors llibres de cuina del món. Els guanyadors mundials de cada categoria es donaran a conèixer l’11 de febrer de 2010, en la Fira de Llibre de Cuina de París.