11/12/09

"Aperitius i tapes" i "Peix, marisc i bacallà" s'han publicat en gallec

La traducció és fruit de l’acord entre Cossetània Edicions i Baía Edicións, una editorial amb seu A Coruña

Els llibres Aperitius i tapes. Capricis dels sentits i Peix, marisc i bacallà: un regal de l'aigua, de Mariona Quadrada amb fotografies de Josep Borrell, s’han traduit al gallec. La traducció és fruit de l’acord entre Cossetània Edicions i Baía Edicións (www.baiaedicions.net), una editorial amb seu A Coruña.
Baía Edicións, una editorial generalista que compta amb llibres de continguts diversos, ara ha publicat aquestes dues obres amb textos de Mariona Quadrada i fotografies de Josep Borrell amb els títols Aperitivos e tapas i Peixes e mariscos. A cociña do mar dins la seva col·lecció de llibres de cuina, que també inclou receptes tradicionals gallegues. Les obres, de 15,4 x 15,9 cm, presenten un format que les fa aptes per a la utilització durant la preparació de les receptes.
Cossetània Edicions publicà les obres Apertius i tapes (2009) i Peix Marisc i bacallà (2006) a la col·lecció Amb gust de Mediterrani, on s’hi poden trobar les receptes de Mariona Quadrada, que es dedica des de fa anys a la docència culinària. La col·lecció inclou, fins ara, tres llibres de cuina de gran format amb fotografies en color.
Mariona Quadrada (Reus 1956) es va llicenciar en filologia catalana l’any 1979 per la UB. El 1984 va crear l’escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus i, des de llavors, es dedica a la docència culinària. Ha publicat més de quaranta llibres de cuina, ha participat en múltiples projectes per a institucions, ràdio i televisió. Josep Borrell realitzà estudis d’arquitectura. Estudià disseny i fotografia a l’escola Eina. Ha realitzat la il·lustració fotogràfica en onze llibres de guies, de literatura, art i gastronomia. Ha publicat fotografies en portades de revistes d’arquitectura, fotografia i moda i ha il·lustrat també catàlegs d’art.