1/7/09

Magí Sunyer: "Moros a la costa és una novel·la amb doble mèrit: la seva qualitat literària i el fet que s'ambienti a Cambrils al segle XVII"

Presentació del llibre Moros a la costa a Cambrils

El llibre Moros a la costa, I Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, es presentà dimarts 30 de juny al Centre Cultural de Cambrils.
Durant la presentació van intervenir Joan Recasens, regidor de cultura de l’ajuntament de Cambrils; l’escriptor Magí Sunyer, David Gomariz, autor de l’obra, i Robert Benaiges, alcalde de Cambrils.

Joan Recasens destacà la importància les iniciatives culturals com el premi de narrativa Vila de Cambrils:
És important que, malgrat la crisi, les iniciatives culturals no s'aturin, i ens satisfà dur a terme un projecte com el de dedicar un premi literari a Josep Lluís Savall.
Magí Sunyer va parlar sobre a la proliferació dels premis literaris i la seva especialització i va fer referència a l’obra de Josep Lluís Savall.
No crec, com diuen alguns, que hi hagi massa premis literaris, però sí que hi falta una certa especialització. Aquest Premi de Narrativa Marítima penso que va en una línia molt encertada.

El Josep Lluís va viure d'una manera molt intensa. La seva gran obra fou la seva tesi de llicenciatura sobre el vocabulari dels pescadors de Cambrils.

Moros a la costa és una novel·la d'aventures que té un doble mèrit: la seva qualitat literària i el fet que l'acció passi a Cambrils al segle XVII, entre l'expulsió dels moriscos i la guerra dels Segadors.
David Gomàriz agraí el suport que representa la convocatòria i edició de premis literaris d’autors novells:
Vull agrair a l'Ajuntament l'impuls del premi i a Cossetània la seva edició. És important que autors novells com jo puguin rebre aquest suport.
Robert Benaiges anuncià la seva voluntat que el premi Josep Lluís Savall tingui continuïtat:
Voldria que aquest llibre encetés una llarga sèrie d'obres premiades amb el Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall.
El millor homenatge que els cambrilencs podem fer al Josep Lluís Savall és editar llibres com aquest.