21/7/09

300 descàrregues de llibres electrònics en català en 3 mesos

El portal Edi.cat, únic venedor de llibres digitals en català, ha registrat 300 descàrregues d''ebooks' des de la seva posada en línia el 2 d'abril. D'entre els 41 títols disponibles per descarregar a hores d'ara, des de la web www.edi.cat, el llibre més venut és 'Diari d'un home de cinquanta anys', una novel.la d'Henry James, originària en anglès, que es pot adquirir en digital i català per 1 euro. La xarxa d'editors Edi.cat, que preveu tenir un centenar de llibres electrònics disponibles passat l'estiu, acaba de publicar 'Llibreta de Pequín' de Vicent Partal, el primer llibre electrònic exclusivament en versió digital.

Amb una mitjana de 5.000 visites al mes a la web www.edi.cat i un catàleg de 41 llibres digitals, aquest grup d'editors catalans, entre el quals trobem la vallenca Cossetània, ha aconseguit més de 200 usuaris registrats, 300 descàrregues de llibres electrònics i vendre 50 dispositius de lectura electrònica.

D'ençà que es va posar en marxa el 2 d'abril, coincidint amb Sant Jordi, i amb una quinzena de títols disponibles, la llista de llibres en línia ha anat incrementant. Encapçala el rànquing de llibres més venuts la novel·la curta d’Henry James 'Diari d'un home de cinquanta anys', seguit d''Els diaris d'Adam i Eva', de Mark Twain, i en tercer lloc la novel·la de Josep Ballester 'El col·leccionista de fades'. Els dos primers tenen el preu d'1 euro i el tercer d'11,40 euros.

Un abans i un després
El darrer 'ebook' disponible a Edi.cat és un text editat originalment i de manera única en digital, sense haver existit prèviament en paper. Es titula 'Llibreta de Pequín', i és del periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal. Aquest relat digital marca un canvi en el món editorial que, des del punt de vista d'Edi.cat, marcarà el futur més immediat: llibres que neixen en un entorn digital i que es publiquen d'aquesta forma, sense provenir, acabar, ni mantenir cap relació amb el paper. 'Llibreta de Pequín' narra la revolta d'estudiants xinesos en els coneguts fets de la plaça de Tiannanmen, a la Xina, durant la visita que va fer el president rus Gorvachov. Partal, que cobria aquests fets per Televisió Espanyola, va viure la revolta en primera persona i va prendre notes que li han servit ara, vint anys després, per escriure aquest document periodístic, documental i històric, íntegrament en digital.

Des d'Edi.cat treballen perquè passat l'estiu hi hagi una cinquantena de títols nous, fins arribar als cent 'ebooks'. També treballen per oferir nous formats de llibres electrònics i altres novetats que es faran públiques entre setembre i octubre.

Una opció versàtil
El llibre electrònic és un fitxer que, en diferents formats, es pot llegir en els lectors electrònics que poden arribar a emmagatzemar centenars de títols editorials. El preu dels lectors oscil·la entre els 200, el més senzill, fins els 600, els que tenen més prestacions com poder subratllar i fer anotacions. S'utilitza el que s'anomena tinta electrònica, una nova tècnica, que a diferència de la pantalla dels ordinadors, no rep il·luminació per darrere, recreant un sistema de lectura semblant al del paper. Per això, els impulsors d'aquest nou sistema de lectura asseguren que per exemple, no cansa la vista més que el paper.

Edi.cat és la xarxa d'editors independents catalans fundada per Angle, Bromera i Cossetània que, a banda d'impulsar el projecte de llibres digitals en català, han creat una aliança per la promoció conjunta dels seus catàlegs, per impulsar nous projectes i promoure la innovació en el món editorial.

Notícia
de Tinet sobre les descàrregues de llibres digitals al portal Edi.cat.

Aquest és el llistat de llibres digitalitzats de Cossetània Edicions. Clicant sobre cada títol accedireu a la seva pàgina al web d'Edi.cat:

100 trucs per arribar a final de mes (en temps de crisi)
de David Escamilla i Humberto Salerno

Vilaniu
de Narcís Oller

Contes d'un filòsof
de Diego Ruiz

Contra l'invasor
de Carles Rahola

100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt
de Daniel Closa i Autet

Totes les sopes
de Jaume Fàbrega

La cuinera catalana
Receptari anònim del segle XIX

Em dic Mieria (i el meu cony es diu Carlitos)
de Manel Riu i Mir Roy

El viatge de Rudy. De Badalona a l'NBA
de Ramon Aymerich i Esther Romeu

Quin món de mones!
de Lloll Bertran i Celdoni Fonoll

Els llamps de la Maleïda
de Jaume Oliveras

El verí
de Margarida Aritzeta

El vertigen del trapezista
de Jesús Maria Tibau

El Baphomet i la taula esmaragda
de Miquel Esteve Valldepérez

La catosfera literària
de AADD

100 maneres de descobrir un crim
de Moisés Peñalver Núñez

Una granja a l'Amazònia
de Carles Santasusagna

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Sembla que les coses comencen a rutllar, tenint en compte el reduït nombre de dispositius que encara deu haver.