30/10/08

Ni en set vides podria dir-ho tot de Shakespeare

Anna Estallo, al setmanari El Pati de divendres 24 d'octubre, publicà una entrevista a Rosa M. Martínez Ascaso, autora del llibre Shakespeare i la natura. Martínez argumenta la seva admiració per aquest autor.
-Vaig trobar molt interessant el seu article L'empremta de Shakespeare en Agatha Christie.
-La petja de Shakespeare en molts escriptors és important. Agatha Christie és un cas extrem. Ho diu a les seves memòries i a les seves cartes al seu marit Dick Lawrence n'és un altre exemple.

-"To Be or not to be". Torhom identifica Shakespeare per aquestes quatre paraules.
-Segons la dita, que recullen molts tractats sobre Shakespeare, una persona que és coneguda a tot el món només per una frase ha de ser un geni.

-Vostè té més de dos mil llibres sobre Shakespeare, i ha investigat tant sobre ell que deu ser la persona de l'Estat espanyol que més en sap.
-Manuel Ángel Conejero en sap més que jo. A partir del 1974 i durant deu anys va organitzar a València uns Encuentros Shakespeare que reunien molts especialistes en el tema, sobretot anglesos, però també alemanys i espanyols com Pérez Gallego. Conejero ha treballat molt en la filologia anglesa. La meva dedicació a Shakespeare em ve d'una admiració natural. En l'àmbit català, qui en sap molt, de Shakespeare, és el catedràtic Salvador Oliva.
[...]
-Què té Shakespeare que no tingui Cervantes?
-Shakespeare és teatre i està representat. Cervantes té una obra bona i Shakespeare les té totes bones.