2/10/08

L'estudiós de la gastronomia Jaume Fàbrega acaba de publica a Cossetània el llibre "Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet"

Un dels grans noms de la teoria gastronòmica catalana, Jaume Fàbrega, torna a la càrrega amb un nou llibre. Es diu Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet i el publica l'editorial Cossetània.
Es tracta d'un llibre eclèctic i obert que vol servir per intentar respondre un grapat d'interrogants que es plantegen al voltant dels universos del menjar. Arrencant amb una pregunta que pot sonar tòpica però que té molta molla, de què parlem quan parlem d'alimentació?, Fàbrega va entrant en diferents apartats que abasten tot el ventall de la realitat gastronòmica contemporània.
Des de qüestions tan compromeses i amb un fort component històric i social com la religió o l'estatus a temes més intangibles com ara el gust, passant pels grans grups d'aliments, les conserves o les begudes, el treball permet anar desxifrant algunes coses que, no per sabudes, deixen de resultar menys interessants quan s'engloben en un mateix context.
El llibre es tanca amb un repàs per la història de la cuina, les cuines del món i el paper de la restauració, les guies gastronòmiques i la literatura relacionada amb la cuina. Sense entrar-hi en profunditat, l'obra serveix per tenir una idea general de tot el que hi ha al món de la cuina.

Ressenya de Jordi Cervera per a Icat Fm sobre el llibre Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet, de Jaume Fàbrega.