23/10/08

"El secret del vi del Priorat" analitza l'èxit dels mostos prioratins

El llibre El secret del vi del Priorat, d'Armand Paz, es presentarà divendres 24 d’octubre, a les 6 de la tarda, al Celler Sangenís i Vaqué.
La presentació anirà a càrrec de Fernando Zamora Marín i comptarà amb la col·laboració especial de Montse Nadal Roquet-Jalmar (enòlegs).

L’objectiu d’aquest llibre és tractar d’entendre de forma senzilla les raons que han fet possible l’èxit dels vins del Priorat. Les condicions físiques d’aquesta comarca són úniques: la deforestació i l’erosió dels vessants han fet més difícil la vida dels ceps, i com a resultat produeixen un escàs però concentrat most. Malgrat aquestes condicions adverses, el treball de la gent del Priorat i la mateixa història de la comarca han aconseguit que aquests mostos concentrats i ben madurats, conreats en costers amb poc sòl fèrtil, minso i en condicions difícils, es converteixin en uns vins de forta personalitat i qualitat.

Armand Paz:
Armand Paz és enginyer agrònom i ha treballat en temes alimentaris, mediambientals i de subministrament d’aigua a tot Espanya, Orient Mitjà, Àfrica i Amèrica Central. Va viure a les Terres de l’Ebre uns anys que aprofità, als seus 47, per cursar la llicenciatura en Enologia per la URV i complir així una vella aspiració. Actualment és professor a València i procura aprendre cada dia un poc més de vins despullant-los d’esnobismes per ensenyar-ho als qui el vulguin escoltar. Li agrada especialment escorcollar la història de la tecnologia dels vins a casa nostra i contribuir així a entendre’ls millor.