10/10/08

"Com un vi novell" parla de l'amistat entre dos homes al capvespre de les seves vides

El llibre Com un vi novell, d'Antoni Cisteró, es presentarà dissabte 11 d’octubre, a les 8 del vespre, l’Ateneu Cultural Josep Taverna d’Alforja.
La presentació anirà a càrrec del Dr. Octavi Fullat, catedràtic de Filosofia de l’Educació a la UAB.

Faust crida demanant una oportunitat: jo et convoco Esperit de la Terra que m’has de donar força com faria un vi novell! Qui no voldria tenir l’ocasió de tornar a tirar el daus, de tornar a remenar les fitxes del dominó groguenc? Com un vi novell tracta de l’amistat entre dos homes al capvespre de les seves vides. Dues concepcions diferents de com mirar enrere i també i sobretot, de com mirar endavant. I planant per sobre d’aquest triangle, el polsim de bogeria necessari per fer el salt; per sortir, maldament sigui una sola vegada, de la por, de l’obediència i de la rutina, tan properes i semblants a la mort.

Antoni Cisteró:
Antoni Cisteró (Barcelona, 1946) des de molt jove considera la literatura el seu mitjà per expressar les experiències i les reflexions que sorgeixen d’una formació pluridisciplinària i d’un ampli ventall d’interessos. Enginyer químic, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, diplomat en Sociologia i amb estudis tant d’escriptura teatral com de crítica cinematogràfica, dirigeix la revista cultural Vent de Serè, que fundà l’any 1996. Antoni Cisteró ha obtingut els premis de teatre La Carrova 1998 (Peixets de colors) i 2005 (Quan l’infern sigui atiat), i Théatron 2001 (Feu-me lloc!), i ha estat finalista dels premis Eivissa de novel·la (Sabàtic) i E-poemas 2003 de La Vanguardia.