1/10/08

Joaquim Carbó: "El llibre de Ramon Pascual és una petita joia editorial"

L'escriptor Joaquim Carbó va assegurar en la presentació del llibre Guia de bolets per a nois i noies, de Ramon Pascual, que es va portar a terme dimarts 30 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Excursionista de Catalunya, que "aquest llibre és una petita joia editorial, on cada detall està pensat i repensat."
Sobre l'autor del llibre, Carbó va indicar que "és un home treballador que ha fet molta feina i això es nota en els seus llibres". Segons el presentador de l'obra, a la Guia de bolets per a nois i noies, Ramon Pascual "desfà moltes de les llegendes urbanes que hi ha sobre els bolets". A més afegí que "el rigor científic en que està escrit el llibre no exclou que el text sigui alegre i distès. A més a més, les fotografies que acompanyen el text són excel·lents, clares i no aporten cap mena de confusió."
Per la seva part Ramon Pascual destacà que el llibre "és un treball en equip molt interessant", que amb l'obra pretén que "la joventut descobreixi la natura i l'estimi" i que s'ha escrit "amb molt de respecte cap a les persones que va dirigit el text". Finalment digué que "per trobar bolets s'ha d'estar en el moment oportú i en el lloc precís. Si una d'aquestes dues premisses no es compleixen, no es troben bolets."