17/6/08

Pep Riera: "Més enllà dels anells diu les coses clares sobre els Jocs Olímpics, encara que siguin lletges"

Presentació de Més enllà dels anells a la Llibreria 22 de Girona

Pep Riera, director de la col·lecció Fora de Joc, va assegurar en la presentació del llibre Més enllà dels anells, de Jordi Camps, que es va realitzar el dimarts dia 17 de juny a la Llibreria 22 de Girona, que l'obra parla clar sobre els Jocs: "l'autor diu en el llibre les coses clares sobre els Jocs Olímpics, encara que aquestes siguin lletges, i documenta les seves afirmacions".
Riera va explicar que en el llibre no hi ha gestes esportives sinó que hi ha la història dels Jocs que "va més enllà dels anells". Tot i així, segons el presentador del llibre, "no és un treball contra els Jocs, sinó sobre els Jocs". També afirma que en l'obra s'explica com es fa la tria de les ciutats organitzadores dels Jocs Olímpics: "actualment s'ha convertit en una subhasta milionària". També parlà del paper que ha tingut Samaranch: "aporta molta informació sobre el català que va ser president del COI i el retrata en una mesura més aproximada a la realitat que la idea que se'n té d'ell."
Per la seva part, l'autor Jordi Camps comentà que ha pogut fer el llibre gràcies "a haver guardat molts papers durant anys que al final han servit per alguna cosa i a la dèria que tinc des de petit per l'esport." Camps afirmà que a nostra país la crítica als Jocs s'ha amagat segurament a causa del paper que ha tingut Samaranch en el COI, cosa que ha fet que "els Jocs Olímpics siguin intocables i que no se'ls pugui criticar". En el COI ha fet com en tota la seva vida, adaptar-se a les circumstàncies i com sempre, sortir-se'n".
L'autor afegí un apunt final: "en el llibre hi ha moltes dades i també anècdotes olímpiques com una en què s'explica que als anys 40 i 44 en plena segona guerra mundial en els camps de presoners es van fer Jocs Olímpics d'amagatotis."