23/6/08

«Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos)» passa del bloc al paper i es presenta a Tortosa

Presentació de Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos) a Tortosa

La història del llibre Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos) és sobretot la història d'un bloc d'internet. Ahir, els seus autors, Mir Roy i Manel Riu, van presentar la novel·la, editada per Cossetània Edicions, a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, en un acte organitzat per l'associació Blocaires Ebrencs. La protagonista, Mireia Galindo, va ser la primera musa eròtica de la blocosfera catalana, amb un bloc molt popular perquè parlava de política, d'educació, de viatges i sobretot de sexe. Com deia en el primer escrit del 21 d'abril del 2006, a Mireia li agradava «la política, la fideuada, el sexe, llegir, votar Esquerra a les autonòmiques i Convergència a les generals». El punt de vista era el d'una noia d'uns 25 anys, professora d'institut, que escrivia amb sentit de l'humor, faltes d'ortografia i amb una innocència intencionada, explicant les seues experiències, fantasies i pensaments més íntims. Només més endavant va saber-se que Mireia Galindo era, en realitat un personatge de ficció, creat a quatre mans per un matrimoni de professors de secundària de Benavarri, a la Franja de Ponent.
El bloc va deixar d'actualitzar-se amb noves històries ara farà un any, el 25 de juny de l'any passat, però Manel Riu i Mir Roy van continuar molt actius a internet, a través d'un compte al servei d'internet Twitter. A més, tant Riu com Roy van participar el febrer d'enguany en el dinar de germanor de la segona edició de l'Ebrebloc, i és per això que l'entitat Blocaires Ebrencs van decidir convidar-los ahir a presentar el seu llibre. Mireia Galindo també va tenir una rèplica al territori, el bloc Diari sexual d'una ebrenca a la ciutat, que fa pocs dies ha deixat de publicar.

Post del blog La Marfanta, publicat també al diari El Punt del 22 de juny per Gustau Moreno, sobre el llibre Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos).