4/6/08

Mauri o l’honestedat del campió

Josep M. Cuenca i Melcior Mauri

Per damunt dels mites i els herois hi ha les persones i Melcior Mauri és una de les grans persones que habiten el no sempre clar món del ciclisme; per això ens ha agradat que una biografia sobre un dels millors ciclistes catalans de tots els temps sigui, per damunt de tot, un relat humà d’esforç, treball tenaç i temors fins la glòria final, o la crisi... El llibre de l’historiador Josep Mª Cuenca Melcior Mauri, o una altra forma de lluitar contra el temps (Cossetània edicions) és així; per això és un relat de factura bella, exacte i dramàtica i de lectura apassionant com es mereixen les grans gestes de les llegendes de l’esport.
Conèixer Melcior Mauri és descobrir una persona humil i franca. Per als afeccionats al ciclisme, apropar-se al mite osonenc és un acte senzill que es pot fer amb la naturalitat que ell propicia. No hi ha cap engruna vanitosa de la seva exitosa biografia professional en el tracte amb en Melcior. Davant vostre tindreu en tot moment una persona senzilla que, des de l’honestedat, personalitza algunes pàgines ben importants de la història del ciclisme català i internacional.
El llibre de Cuenca sap transmetre la dimensió humana i esportiva d’en Melcior amb l’agudesa que ens el fa sentir pròxim, i amb l’èpica que només un gran campió com ell pot aportar als afeccionats i lectors. Un llibre emocionant ara que arriben les dates més intenses del calendari ciclista anual.

Article sobre el llibre Melcior Mauri o una altra forma de lluitar contra el temps, de Josep M. Cuenca, al blog Tourmalet, de Rafael Vallbona.