30/8/07

Miquel Esteve guanya el XXV Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre


Miquel Esteve, de Mora la Nova, amb la novel·la Heydrich i el bordell de Kitty Schmidt ha resultat el guanyador del XXV Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre que es va lliurar ahir dimecres a la nit en la transcurs del sopar literari que se celebrà a Vinebre. El premi, que està convocat per l'Ajuntament de Vinebre (Ribera d'Ebre), té una dotació de 3.000 euros i l'obra guanyadora serà publicada l'any vinent per Cossetània Edicions
Heydrich i el bordell de Kitty Schmidt presenta una perspectiva i un enfocament molt interessants del carnisser de Praga i les tècniques d'espionatge dels nazis. La història transcorre en dos plans temporals, en temps del nazisme, fixant-se en la dimensió humana dels criminals, i en els temps actuals, des d'una residència d'ancians amb el nom de L'Edat d'Or.
Miquel Esteve (imatge que acompanya el post) mostrà la seva satisfacció pel guardó obtingut i digué que aquesta serà la primera obrà que publicarà i que estava molt content per tres motius: “un primer perquè per mi és molt important haver guanyat aquest premi que té en el seu palmarès de guanyadors escriptors com Francesc Puigpelat, Andreu Carranza, Imma Monzó, Àngel Octavi Brunet o Sílvia Veà; en segon lloc perquè guanyo l’edició del 25è aniversari del premi; i finalment pel nom del premi, Ribera d’Ebre, ja que jo soc d’aquesta comarca i estimo la Ribera i el seu paisatge.”
L’acte també serví per presentar l’obra guanyadora de l’edició de l’any passat, Collage, de Roger Tartera. La presentació del llibre anà a càrrec de la cantautora Montse Castellà qui digué que “Collage són divuit relats que posen color a la vida d’una sèrie de personatges que es van fent grans a cops de vida”. Comentà, també, que tots els personatges de l’obra fugen d’alguna cosa i que Collage “és un arc de Sant Martí literari que recull divuit batalles del viure de cada dia.” Per la seva banda, Roger Tartera digué que “tot i que em resulta més fàcil escriure novel·les, aquest és el segon llibre de contes que publico”, el primer va ser La ciutat seca, editat per Cossetània Edicions el 2004 i que va ser guanyador del Premi de Narrativa Salvador Espriu. Tartera digué que els lectors de Collage trobaran “un escrit arriscat i contundent que és la manera com hem surt de dins d’escriure” i digué que és important la convocatòria d’aquest premi ja que “permet que autors poguem tenir veu.”
La vetllada va acabar amb l’actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Miquel, felicitats. Rafel Vidal Tarragona

syrah ha dit...

Felicitats Calafí

Anònim ha dit...

Felicitats!!!!

Anònim ha dit...

Sí ... verdaderamente es mejor que te dediques a escribir antes que jugar a fútbol...

Felicidades,

Paco Nevado