25/8/07

Es presenta a Vinebre "Collage" de Roger Tartera

El 29 d'agost a Vinebre, es presentarà el llibre Collage de Roger Tartera, publicat per Cossetània Edicions. En aquest mateix acte, que se celebrarà a partir de les 10 de la nit a la sala del cinema de Vinebre, es donaran a conèixer els guanyadors del XXV Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre.

Resum
A COLLAGE els colors emboliquen les vides de l’Eric i l’Iris, des que es coneixen amb la innocència preadolescent en un camp de futbol, fi ns que es fan grans i la vida els copeja amb brutalitat en el trànsit d’entrar de ple al món adult. Aquests divuit relats intensos i obsessius recullen el testimoni d’un seguit de personatges sempre a la vora de l’abisme. Alguns arriben a coincidir amb l’Eric i l’Iris, altres hi passen a frec i la majoria entren en contacte poètic en el desenllaç fi nal. Tots, però, tenen en comú el fi l conductor dels colors que actuen com pinzellades invisibles que els uneixen en un atzar de vegades capritxós i altres violent. La cruesa de la vida, la vilesa dels comportaments més mesquins, la desesperació existencial, la immersió en móns paral·lels i, també, una certa fe en l’esperança, col·lisionen entre si i ofereixen un espectre desolador i radical de la naturalesa humana.

L'autor
Roger Tartera (Tiana, 1972) és llicenciat en Història Contemporània. Ha publicat Quan es fa clar (Columna 2002), obra guanyadora del Premi Ciutat de Badalona de Narrativa, i La ciutat seca (Cossetània Edicions 2004), Premi de Narrativa Salvador Espriu / Premi Literari Municipi de Calafell. Va guanyar la Mostra Literària del Maresme l’any 1996. Fou escollit autor jove del Sant Jordi l’any 2003 pel diari La Vanguardia. És autor de diversos guions de llargmetratges i curtmetratges, ha fet de crític literari a l’Avui, ha escrit articles d’opinió al diari El Punt i ha publicat diversos contes en revistes literàries. Ha estudiat tres cursos d’escriptura creativa a l’antiga Aula de Lletres i el màster d’Escriptura per a la Televisió i el Cinema de la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha transitat per un estol inacabable de feines alienants i mal pagades fi ns que, actualment, compagina l’escriptura amb la traducció de textos a l’anglès.