28/8/07

"Blocs de ciència", un llibre amb interpretacions científiques curioses, sorprenets o divertides


El divendres dia 31 d’agost, a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal de Roquetes es presentarà el llibre Blocs de ciència, de Daniel Closa. L’acte serà presidit per la directora de la biblioteca Begonya Ferré i la presentació anirà a càrrec de Jordi Abad. La presentació que s’ha organitzat conjuntament amb l’Ebresfera, s’enmarca en motiu del Dia del Bloc 2007. Aquest llibre ha estat editat amb el segell Publicacions URV que està gestionat per A+C (Arola Editors i Cossetània Edicions).

Resum
Per què la xocolata ens agrada tant?
Què hi tenen a veure, els vampirs amb el càncer?
Com és que hi ha persones que veuen colors en sentir algunes músiques?
Què hi ha a l’espai que atrau la nostra galàxia?
Per què desapareixen les granotes arreu del món?
Si la grip espanyola no va venir d’Espanya, per què l’anomenen així?
El romaní fa molt bona olor, però per quin motiu?
En aquest llibre trobem interpretacions científiques curioses, sorprenents o divertides a molts fets que ens envolten i als quals sovint no parem atenció.

L'autor
Daniel Closa i Autet (Barcelona, 1961) és doctor en biologia i investigador del CSIC. Les seves recerques científiques s’han centrat en l’estudi de processos relacionats amb la inflamació. Actualment dirigeix un grup de recerca sobre malalties pancreàtiques a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. El 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb la novel·la Tots som parents. També és autor d’obres de ficció, com Setembre de passió i El secret de l’Almogàver. Amb aquest recull, torna a una de les seves passions: la divulgació científica.