10/9/10

Lectures de cloenda d’estiu: Pel Camí de Sant Jaume

No se m’acut millor manera de tancar aquest agost de lectures estiuenques amb la proposta d’un viatge. Potser el considerat com a més paradigmàtic, més carregat de significats i sentits com és el Camí de Sant Jaume. Setembre és un dels mesos més recomanables per emprendre aquest mític Camí: menys saturat de persones que els mesos forts de l’estiu i beneït amb una climatologia més favorable. Per sort bibliografia sobre rutes, experiències, propostes, alternatives i recursos de qualsevol mena hi ha per triar i remenar. Així que com a cloenda de luxe d’un agost ple de ressenyes literàries, proposo aquest contrapunt més dinàmic que passa per tastar tres de les maneres habituals de fer i descobrir el Camí de Sant Jaume.

El viatge de peregrinatge:
El Camí Català de Sant Jaume (Cossetània) de Joan Fiol Boada
Per què no posar el punt de partida cap a Santiago de Compostela per Catalunya? Planificar la ruta per qualsevol de les dues rutes que s’inauguren al Monestir de Montserrat és del tot possible gràcies a aquesta guia pràctica. Apta per ser consultada in situ gràcies a la multitud de dades que faran més funcional i precís el recorregut.

Fragment de l'article al blog SobreLlibres que fa referència al llibre El Camí Català de Sant Jaume, de Joan Fiol Boada.