3/9/10

"La vall del Miracle" és un thriller històric que s’ambienta al Maestrat del segle XVI

La novel·la La vall del Miracle (XVII Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre), d'Armando Vericat, es presenta divendres 3 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Casa de cultura de Traiguera.
La presentació anirà a càrrec de Vicent Matamoros Sanz, director del Centre Cultural Traiguerí; Vicenç Sanz, filòleg i escriptor, i de l’autor. El grup de teatre Los Ganxos representarà escenes de la novel·la.

Embolicat en assumptes de faldilles, mossèn Pere Combes, rector de la vila de Bot, resulta mortalment ferit. Decideix viatjar fins al santuari de la Font de la Salut, a Traiguera, per demanar el favor de la Verge. Allí sana miraculosament i troba la pau d’esperit, però els errors del passat retornen per turmentar-lo. Un amor mai oblidat, un assassinat per resoldre, un inquietant home llop…, amenacen de pertorbar la pacífica vida de la comunitat religiosa. La vall del Miracle és un thriller històric ambientat al Maestrat al segle XVI, en unes terres dominades per l’orde de Montesa, hereva de templers i hospitalers.

Armando Vericat
Armando Vericat fou guanyador del Premi de Narrativa el Gos i la Tortuga (1988), amb el relat "Taure de cap a peus". Ha publicat nombrosos articles a la revista Traiguera, editada pel Centre Cultural Traiguerí, del qual n’és membre. També és autor de mitja dotzena de lletres de cançons del grup Pobal, recollides al disc Senzillo (2006). Amb La vall del Miracle, ha obtingut el XXVII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre. És la seua primera novel·la, encara que assegura tenir-ne un parell més al calaix, pendents de publicació.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

voldria saber si realment va existir este rector de Bot.

Vicent Sanz ha dit...

Està documentat al llibre Historia de la adoracion y uso de las santas imagenes y de la imagen de la Fuente de la Salud, de Jaume Prades. El llibre pot trobar-se íntegre a Google Llibres

Armando Vericat ha dit...

Com bé diu l'amic Vicent Sanz, mossèn Pere Combes, rector de Bot, està documentat al llibre del segle XVII de Jaume Prades. Era un religiós d'origen francès que fou ferit de mort en una baralla amb un veí, Toni Freguet.Viatjà fins la Font de la Salut per demanar el favor de la verge.