24/3/10

Xavi Torres: "100 motius per ser del Barça" és un llibre d’història, amb els grans episodis de l'equip, i també és un llibre d'autoajuda"

Presentació del llibre 100 motius per ser del Barça a la llibreria Catalònia

El llibre 100 motius per ser del Barça, d'Andreu González i Armando Luigi Castañeda, es presentà dimarts 23 de març, a les 7 del vespre, a la llibreria Catalònia.
La presentació va anar a càrrec de Xavi Torres, periodista esportiu de TV3.

Xavi Torres destacà el valor de l'obra com a llibre d'història, fet des del punt de vista de dos barcelonistes:
Aquest és un llibre d’història, perquè hi trobem els grans episodis de tota la història del Barça; i a la vegada és un llibre d’autoajuda.
Es presenten molts llibres sobre el Barça, però cap com aquest: altres publicacions sobre el FC Barcelona i els seus protagonistes, els autors se suposa que coneixen des de dins el que s’hi cou, en canvi l’Andreu González i l’Armando Luigi Castañeda ja ens adverteixen des de bon començament que són barcelonistes de base a qui no encega la mitomania.
Estic d’acord amb 99 dels capítols, però estic en desacord amb l’afirmació que són més guapos els jugadors del Madrid. A mi em «posa» més el Puyol que el Cristiano Ronaldo.
Andreu González assenyalà que el llibre, tot i que sorgeix en un bon moment del Barça, no és un llibre oportunista:
Com que vinc del món de la poesia, no estic gaire acostumat a veure una presentació amb tant de públic!
Aquest llibre el vam concebre fa quatre anys. Per tant, ningú pot dir que és un llibre "oportunista", sinó que en tot cas és "oportú".