8/3/10

Francesca Aliern: "Mans de fang" és un relat de la nostra història recent, en què el bé i el mal conviuen en molts personatges"

Presentació de Mans de fang a Xerta

El llibre Mans de fang, de Francesca Aliern, es presentà divendres 5 de març a la sala de plens de l’Ajuntament de Xerta.
La presentació va anar a càrrec de Conrad Duran, director de la revista L'Estel; Lino Beltran, alcalde de Xerta; Roger Avinyó, regidor de cultura de Xerta; Maria Dolors Pascual, mestra, i Francesca Aliern, l'autora.

Conrad Duran parlà sobre el reconeixement que obté l'obra de Francesca Aliern:
La Francesca Aliern ja ha superat aquella etapa d'escriptora novella. Ara és una autora molt popular, no només al poble i a la comarca, sinó a tot arreu del país.
Per Lino Beltran, les obres d'Aliern també fan que el poble de Xerta es conegui a l'exterior:
A Xerta tenim qui ha posat el nostre poble al mapa amb una estrella Michelin o fent un bon oli. La Paquita també ho està fent amb les seves obres.
Roger Avinyó va fer referència als escenaris propers que apareixen a les obres de Francesca Aliern:
La tasca que fa la Paquita és molt important. Les seues obres, tot i que ho amaga subtilment, passen ens uns espais que podem reconèixer amb facilitat.
M. Dolors Pascual destacà les referències als somnis que apareixen a la novel·la:
A mesura que avançava en la lectura de "Mans de fang", em veia identificada amb molts dels somnis de l'adolescència. Segur que llegint la novel·la us recordareu dels vostres somnis. Però els somnis no s'han d'abandonar.
Francesca Aliern parlà sobre el temps històric en què es situa la seva obra:
És un relat de la nostra història recent, en què el bé i el mal conviuen en molts personatges. Hi trobareu un temps que donàvem per perdut.