15/3/10

"Els Pirineus de cap a cap" ens mostra vuit-cents quilòmetres de paisatges grandiosos a través del sender GR 11

El llibre Els Pirineus de cap a cap. 50 etapes. La Transpirinenca (GR11), de Marta Viladot Santaló (textos) i Daniel Calleja Cadierno (fotografies), es presentarà dimarts 16 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Altaïr.
La presentació anirà a càrrec de Toni Real, director i presentador de “Temps d’aventura” i “Temps de Neu”, de TV3.

Del paisatge agrest del cap de Creus a la verdor de la costa basca. Dels boscos d’alzines sureres de l’Empordà a l’espectacle de la fageda d’Irati. I, entremig, el món d’estanys d’un blau profund on s’emmirallen els cims més alts dels Pirineus. La travessia Transpirinenca ens ofereix una aventura única. Vuit-cents quilòmetres de paisatges grandiosos a través del sender de gran recorregut GR 11, amb l’al·licient de complementar la ruta amb l’ascensió a l’Aneto, el Posets, el Mont Perdut i la Pica d’Estats. Aquesta és la invitació que us fa la guia fotogràfica que teniu a les mans. Travessar una vall rere una altra per descobrir allò que només es pot trobar quan fem camí pas a pas. El silenci dels pobles perduts, la corredissa de marmotes fugisseres i la remor de l’aigua que baixa dels pics nevats. D’un mar a l’altre, fins que ens rebin els rajos de llum d’un nou far amb tots els Pirineus a la motxilla.

Marta Viladot i Daniel Calleja:
Marta Viladot Santaló (Barcelona, 1970) és periodista. Actualment treballa a la delegació de TV3 a Madrid. Ha estat redactora a la Cadena 13, Onda Cero Radio, el diari Avui i la central de la CNN als Estats Units, on va fer estudis de postgrau amb una beca Fulbright. És autora dels llibres La Audiencia Nacional 1977- 1997 i La pedra d’Omari. Una aventura al Kilimanjaro (Cossetània Edicions, 2008). Ha publicat diversos reportatges de natura i muntanya. Daniel Calleja Cadierno (Madrid, 1975)és fotògraf i càmera de televisió. Treballa habitualment a la delegació de Canal Sur Televisión a Madrid. Anteriorment va formar part de la delegació de Canal Nou Televisió i també ha fet col·laboracions per a Televisió de Catalunya. Com a fotògraf, ha publicat diversos reportatges, principalment de temes de natura i muntanya, a revistes com El mundo de los Pirineos, Descobrir Catalunya i El temps.