17/5/10

Un grup d’alumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona guanya el XXII Premi Vila d’Ascó

L’artefacte, que publicarà Cossetània, és un exercici col·lectiu que reflexiona sobre els concursos literaris

El grup de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu guanyador del Premi Vila d'Ascó

Un grup d’alumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona guanya el XXII Premi Vila d’Ascó, dotat en 3.600 euros, que convoca la regidoria de cultura del municipi. L’artefacte, que publicarà Cossetània Edicions, és un exercici col·lectiu que reflexiona sobre els concursos literaris, a partir d’una proposta de Josep Albanell, professor de l’Escola i escriptor.
Amadeu Ballesté, Carme Ballús, Muntsa Collell, Elvira Compte, Imma Guiteras, Pere Juncadella i Josep Albanell, amb el suport de Montserrat Bayà, Jordi Camasòlives i Rosa Tort, són els autors d’aquesta obra elaborada a partir d’històries properes al conte. L’artefacte és fruit de tres anys de treball dels alumnes del curs Conte II l’Escola de l’Ateneu, fundada fa més de deu anys.
En aquesta edició del Premi literari Vila d’Ascó s’hi presentaren 28 originals. Un concurs literari d’Andorra, en concret, la festa de lliurament del Premi, és l’eix central del conjunt de relats que conformen L’artefacte. Els personatges es presenten mentre el jurat delibera, durant la mateixa festa de lliurament, a través de la seva reacció quan saben que estan eliminats o bé que són finalistes del Premi. L’obra, carregada de suspens, parla sobre els certamens literaris des d’un punt de vista poc habitual, el dels autors i el jurat.