24/5/10

Els itineraris de "L'Alt Solsonès" recorren paisatges únics per la seva espectacularitat i atractiu geològic

El llibre L'Alt Solsonès. Rases i cims. 35 itineraris, de Maria Dot, Francesc Garrigós i Raimon Rovira, es presentarà dimarts 25 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, al Centre Excursionista de Catalunya. La presentació anirà a càrrec de Marcel Camps, coordinador de la Caminada Popular de Canalda.

Al capdamunt del Solsonès s’allarga la primera línia dels Pre-pirineus, amb els massissos calcaris del Verd i de Port del Comte fins al Turp. Davant seu, a la franja de conglomerats que s’apilen al marge de la Depressió Central, les serres dels Bastets, Busa, Lord o les Encantades i els engorjats del Pont Quebradís, Escales, Vilamala, Canalda o de la Ribera Salada formen un complex únic per llur espectacularitat i atractiu geològic. I una mica arreu, als indrets més afavorits, extensions generoses de terra campa i pastura, amb masies ben posades, configuren un paisatge rural que es fa admirar bona part de l’any. La guia dedica a tot aquest conjunt 35 itineraris escollits.

Maria Dot, Francesc Garrigós i Raimon Rovira
Maria Dot Padrós és nascuda a Lluçà el 1953. És professora de català a secundària. Ha recorregut gran part de la geografia catalana i coneix àmplies regions del Pirineu. També ha fet alguna incursió als Alps suïssos i italians. Diu que de la muntanya no en surt mai decebuda. Francesc Garrigós Garcia és nascut el 1950, és docent per vocació i excursionista també per vocació. Ha fet nombroses ascensions i travessies pels Pirineus i per tot Catalunya i alguna escapada als Alps. És soci del Centre Excursionista de Catalunya i de la penya excursionista el Paraigua. Raimon Rovira Solà Soci del Centre Excursionista de Catalunya. Camina poc o molt des de 1940. Coneix força bé les muntanyes del país, els Pirineus i part dels Alps. És autor, amb Xavier Losantos i Pere Robert, de L’Alt Berguedà en 27 itineraris, recull guanyador del V Premi Vèrtex.