8/6/09

Manel Figuera: "Tots els itineraris de "Cerdanya" es poden fer sense necessitat de material, van per camí i casi sempre pugen algun cim"

Presentació del llibre Cerdanya. 17 excursions a peu, a Puigcerdà

El llibre Cerdanya. 17 excursions a peu, de Manel Figuera, es presentà divendres 5 de juny a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, de Puigcerdà. La presentació va anar a càrrec d'Alfons Brosel, excursionista i escriptor.

Brosel parlà del recorregut que proposen els itineraris del llibre i de l'experiència de l'autor en el territori:
Aquest llibre abraça la Cerdanya tota completa, sense les divisions frontereres artificials de les províncies i dels estats. Hi trobem tot el territori cerdà, no només l’espanyol.
La guia està plantejada per recórrer tota la comarca en disset caps de setmana. Els itineraris es poden fer sense cap gran dificultat tècnica.
Hi ha una sèrie de requadres on l’autor explica curiositats relacionades amb els llocs per on passen les excursions. Llegint-los es nota que el Manel ha trepitjat el territori que explica.
Manel Figuera va fer referència als cims de la Cerdanya i al seu interès per als excursionistes:
Fa uns anys hi va haver una florida molt important de llibres amb tots els cims del Pirineu de més de 3.000 m. Aquí a la Cerdanya tenim quatre cims de 2.900 m amb unes excursions fantàstiques per arribar-hi, però el fet que no hi hagi cap 3.000 ha fet que la Cerdanya hagi cridat poc l’atenció. Això, per sort, ara comença a canviar.
Els circuits per la plana, els més fàcils, es poden fer durant tot l’any, però els més difícils queden reservats per als mesos de maig a octubre, aproximadament. Això sí: tots són itineraris que es poden fer sense necessitat de material, tots van per camins i casi sempre l’excursió puja algun cim.