19/6/09

El llibre "El Parc Natural de Montserrat" permet conèixer la natura d'aquest Parc de manera fàcil i visual

El llibre Parc Natural de Montserrat. 10 rutes autoguiades, de Josep Maria Llorach, es presentarà dissabte 20 de juny, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Espai d’Informació Ambiental de Reus.
La presentació anirà a càrrec de Martí Boada, geògraf, naturalista i doctor en Ciències Ambientals.

Amb aquesta guia podreu atansar-vos d’una forma molt fàcil i visual al coneixement de la natura de Montserrat. A través de 10 rutes autoguiades anireu descobrint el paisatge, la vegetació i la fauna que s’amaguen en aquest espai tan singular. Hi trobareu indicacions molt precises de les espècies més habituals que podeu observar-hi, amb fotografies i dibuixos originals. Es tracta d’una guia elaborada i escrita sobre el terreny, que serà el vostre company de camí en la descoberta d’aquest parc.

Josep Maria Llorach:
Josep Maria Llorach, nascut el 1957 a Valls, és biòleg. L’any 1981 va crear l’Escola de Natura CEL ROGENT, de la qual ha estat el director al llarg de vint-i-cinc anys. Al llarg d’aquest temps ha fet una important tasca educativa i de divulgació transmetent d’una forma entenedora els complexes sistemes naturals de casa nostra. L’any 1985 va formar part del grup fundador de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, de la qual va ser el primer president. Ha impartit nombrosos cursos de coneixement del medi natural i publicat diversos treballs i itineraris de natura, com Itineraris autoguiats per les muntanyes de Prades, Itineraris autoguiats pels Ports, Els sistemes naturals de Salou, Itineraris per Valls, Guia de les fonts del terme de Vandellòs i de l’Hospitalet de l’Infant, i altres. Ha realitzat també una tasca important de divulgació a través de la televisió, com el programa Oxigen de Canal Reus TV. Actualment es dedica a fluir a través del coneixement i la divulgació del medi al nostre país, a la recerca d’una nova relació de l’home amb la natura.