3/6/09

Els poemes d"Evito el verb" analitzen com ens construïm verbalment a partir dels altres

El llibre Evito el verb, de Rosa Comes, es presentarà dijous 4 de juny, a les 8 del vespre, al Museum Cafè, de Tarragona. La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Òscar Palazón.

Evito el verb forma part d’un projecte més ampli que assaja diversos enfocaments possibles de la realitat. Mentre que a 3: atzar, l’anterior poemari de Rosa Comes, l’eix numèric era l’u, el nombre que indica la irrepetibilitat, els poemes d’ara es basen en el mirall, en el nombre parell, en la idea que potser la veritat de la vida es troba en la suma dels elements i no pas en el fet puntual i imprevisible. L’anàlisi sobre la manera com ens construïm verbalment a partir dels altres, a més, topa amb els límits que els mots imposen i, a la fi, el silenci s’erigeix com l’única opció que tenim per definir les emocions més intenses.

Rosa Comes:
Rosa Comes va néixer a Tarragona el 1973. És llicenciada en Filologia Catalana i tècnica de gestió cultural. La seva activitat en el camp de la poesia s’ha concretat en la publicació de diversos poemes en reculls col·lectius i de dos volums en solitari que formen part d’un únic projecte conceptual: 3: atzar, publicat amb el fotògraf Xavier Argente (Arola, 2007), i el que teniu entre mans. Va participar com a editora en la revista de creació literària de la Universitat Rovira i Virgili D’ard. De la seva poesia s’ha dit que “destaca per un llenguatge audaç i un estil ben poc autocomplaent”.