1/6/09

"80 recorreguts pels Parcs nacionals dels Pirineus" proposa itineraris pels espais més significatius de la serralada

La guia inclou rutes per paratges de França, Aragó i Catalunya

El llibre 80 recorreguts pels Parcs nacionals dels Pirineus, de Didier Castagnet i Gérard Névery, proposa itineraris pels espais més significatius de la serralada pirinenca. L’obra, que ja es troba a les llibreries, planteja recorreguts pel Parc Nacional dels Pirineus (47.300 ha), a França; pel Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut (15.608 ha), a Aragó, i pel Parc nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici (40.832 ha), a la província de Lleida.
La guia inclou mapes i fotografies en color dels espais i distingeix els recorreguts per nivell de dificultat, des dels que van dirigits a debutants, fins els que que són per a muntanyencs experimentats. Cadascun dels itineraris que proposa pels Parcs va encapçalat per una introducció a la zona, on s’hi pot trobar una breu descripció de la seva orografia. Per a l’explicació de les rutes els autors han tingut en compte, també, la flora i la fauna més abundants, així com la presència de l’agricultura i la ramaderia i l’activitat humana en el lloc.
En cadascuna de les rutes que planteja 80 recorreguts pels Parcs Nacionals dels Pirineus s’hi pot trobar una fitxa tècnica amb el temps necessari per realitzar-la, el desnivell, el grau de dificultat i la manera d’accedir-hi, així com un mapa i l’itinerari detallat que s’haurà de seguir amb l’horari previst.

Els Pirineus disposen de tres parcs nacionals que constitueixen tres santuaris de la natura: el Parc Nacional dels Pirineus, en el vessant francès; el Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut, a l’Aragó; i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en territori català. En aquesta guia, hi trobareu un total de 80 excursions a peu que us permetran gaudir tant d’uns relleus fascinants com de la fauna i la flora que acullen tots tres parcs.