29/1/09

Tres editorials presenten els primers llibres electrònics en català

Les editorials Angle, Cossetània i Bromera presentaran mitjançant la seva pàgina web conjunta edi.cat els primers llibres electrònics en català l'1 de febrer, segons han informat a Europa Press. El projecte no es presentarà fins a mitjans de febrer perquè després de ser una iniciativa pionera saben que tindran "problemes" i "retocs a fer.
Cadascuna traurà a la venda en digital cinc títols del seu fons bibliogràfic: Angle Editorial publicarà Contra la fam i la guerra, Un altre món i El meu camí cap a la utopia, d'Arcadi Oliveres; i La meva llibertat i La meva veritat, d'Octavi Fullat.
Cossetània Edicions oferirà als internautes El viatge de Rudy, de Ramon Aymerich i Ester Romeu; La catosfera literària, d'autors diversos; 100 maneres de descobrir un crim, de Moisès Peñalver Núñez; Vilaniu de Narcís Oller, i El vertigen del trapezista, de Jesús M. Tibau.
La valenciana Bromera publicarà algunes de les seves novetats recents, com El soroll de la resta, de Francesc Bodí --Premi Enric Valor de Novela--, Plagis, d'Urbà Lozano, i Encara no m'estimis, de Johnatan Lethem.
El col·leccionista de fades, de Josep Ballester --Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira-- i El pou i el pèndol, d'Edgar Allan Poe, completaran aquesta primera biblioteca digital catalana.
Fonts d'edi.cat han informat a Europa Press que hi ha més editorials interessades a unir-se a la iniciativa, però de moment han desestimat les seves peticions perquè prefereixen anar creixent en funció de la resposta dels clients.
Els llibres electrònics costaran entre un "60 i 70%" del que costen les seves versions en paper, i la idea és que en un futur pròxim les novetats ja es publiquin simultàniament en digital i paper.
Els que segur que no s'editaran en versió electrònica són els llibres de fotografia d'Angle Editorial, ja que l'alta qualitat de les imatges no es pot mantenir en digital, han indicat fonts d'edi.cat, que promociona i distribuirà els títols en digital de les tres editorials.
El projecte s'ha endarrerit "una mica" sobre el que estava previst perquè "és un món nou", i tant la protecció dels textos com la cessió dels drets d'autor ha allargat el procés, així com certs inconvenients que van sorgir en la digitalització dels formats.

Notícia de l'agència Europa Press sobre la presentació dels primers llibres electrònics en català per Edi.cat.

Més informació:
El singular digital
El debat.cat
3cat24.cat
Yahoo notícies
Racó català
Cultura 21
La Vanguardia.es