20/1/09

Cossetània publica "Una mica d’amor i altres relats", el seu segon recull de narrativa de Puig i Ferreter

Aquesta nova obra i L’home que tenia més d’una vida i altres relats reuneixen per primera vegada tota la narrativa curta de Ferreter

Cossetània acaba de publicar Una mica d’amor i altres relats, el segon recull de narrativa curta de Puig i Ferreter que edita. Aquest volum i el primer de la col·lecció, L’home que tenia més d’una vida i altres relats, reuneixen per primera vegada tota la narrativa curta de Ferreter en llibre.
La nova obra conté els llibres Una mica d’amor i On són els pobres, i altres històries de Nadal, i el conte inèdit “El misteri de la casa Blanc”.
L’escriptor Magí Sunyer, director de la col·lecció Biblioteca de tots els colors de Cossetània, destaca d’aquest volum la claredat i originalitat propis de Ferreter, i el fet que la majoria dels contes només havien estat publicats abans en diaris i revistes.
“Puig i Ferreter és un escriptor molt clar. En la narrativa curta és molt original, i, a més, els seus contes són molt diferents entre ells. Els d’aquest volum els escriu als anys 20 i 30 (excepte l’inèdit “El misteri de la Casa Blanc”). Aquesta va ser l’època en què va estar més influenciat per la literatura russa, sobretot per Dostoievski, i això es pot veure en els seus personatges problemàtics i de psicologia complexa.
Ferreter ja havia publicat, en dos reculls, Una mica d’amor, i On són els pobres, i altres històries de Nadal, però tot i això, fins ara, gran part de la seva narrativa curta només havia aparegut en diaris i revistes.”

Una mica d’amor és el segon dels dos volums que reuneixen per primera vegada en llibre tota la narrativa curta de Puig i Ferreter. Conté els dos reculls que va publicar l’autor, Una mica d’amor i On són els pobres?, i altres històries de Nadal, i un conte inèdit fins ara, “El misteri de la casa Blanc”. Amb l’anterior volum publicat en aquesta col·lecció, permet una lectura completa de les narracions breus del gran prosista que va ser Joan Puig i Ferreter.

Joan Puig i Ferreter
(La Selva del Camp, 1882 – París, 1956), poeta, dramaturg i novel·lista, va escriure peces teatrals que es continuen representant, com Aigües encantades i La dama enamorada, i algunes de les millors novel·les de la nostra literatura, com Servitud, El cercle màgic, Els tres al·lucinats, Camins de França, La farsa i la quimera i la llarga sèrie El pelegrí apassionat.

Més informació: