12/1/09

Poeta de la biodiversitat

David Bueno publicà un article al diari Avui del 3 de gener sobre el llibre Mamífers peluts [del llop a la musaranya], de Celdoni Fonoll. Bueno destaca la trajectòria de Fonoll com a “poeta de la biodiversitat” i fa una breu ressenya del llibre:

[…]Aquesta és la sensació que produeixen els llibres en què en Celdoni Fonoll parla de la natura –o en què deixa que la natura parli a través d’ell-. Perquè amb els gairebé 500 versos dedicats a sengles espècies d’ocells, herbes, bolets, arbres, peixos, amfibis, rèptils i insectes que porta publicats, s’ha convertit per dret propi en el poeta de la biodiversitat.
Tanmateix, Mamífers peluts no és només una sentida col·lecció de versos, sinó molt més. Perquè a més dels versos, el llibre també inclou 70 il·lustracions a tot color dels animals versificats, que provenen dels precisos objectius fotogràfics de J. Sañé, O. Alamany, I. Fonoll, M. Viza i J. Sargatal, quatre partitures de cançons transcrites per I. Fonoll, i 65 pàgines d’informació científica escrites per la biòloga M. Vigo i d’informació literària i popular escrita per Celdoni Fonoll.