29/1/09

Presentació de l'Ebre blook, o escriptors contra el vent

Autors del llibre Ebre Blook. Relats d'aigua dolça al Serret Blog
Ahir dissabte, 24 de gener, estaven programats els actes de presentació del llibre Ebre blook, relats d'aigua dolça al Serret Blog, on hem col·laborat Francesca Aliern, Jordi Andreu, Susana Antolí, Teresa Bertran, Pere Casanovas, Glòria Fandos, Joan M. Garcia, Maria Lluïsa Gascon, J. Carlos Gil, Albert Guiu, Silvestre Hernàndez, Josep Igual, Maria-Josep Margalef, Laura Mur, Vicenç Sanz, Emigdi Subirats i Jesús M Tibau. Una bona colla d'aquest 17 escriptors i escriptores, desafiant les inclemències del temps, vam acudir a Vall-de-roures i Arnes atrets per la flauta de l'incansable Octavi Serret.
El vent i un CD de Moustaki em va acompanyar en el viatge d'anada, riu Ebre i Terra Alta amunt. En arribar a Vall-de-roures entro a l'oasi de la llibreria Serret. Allí ja m'esperen uns quans escriptors i la pila d'una cinquantena d'exemplars per signar que l'Octavi ja ha acumulat en tan sols dos dies que fa que té el llibre. Arriben més escriptors. Petons, encaixades de mans, presentacions, i la roda de signatura d'exemplars no para, una mica caòtica al començament.
L'Octavi ens anuncia que properament canviarà el tamboret on s'han assegut a signar tants culs il·lustres, mentre ens avança una colla de projectes nous.
A migdia anem al restaurant i, de camí, el vent ens sacseja i despentina. Una sopa de peix m'escalfa i la tertúlia no para.
Després de dinar, per fer temps, anem a visitar un hotel rural amb encant restaurat recentment, el Mas del rei, i l'Helena, una de les mestresses, ens fa de guia.
Anem amb diversos cotxes i quedem a trobar-nos als porxos de l'Ajuntament d'Arnes. Allí, el fort vent ens fa arrecerar-nos en un bar del carrer Bonaire (ironies del destí). Part dels escriptors tarden en venir, els truco al mòbil, i seguint les indicacions fan cap al bar. En sortir del Mas del rei s'han perdut i han fet una ruta improvisada per la Terra Alta, enmig del vendaval de l'any. Riem.
Ja són quasi les vuit i anem al Molí de l'Oli on la Pepa Nogués, el Josep Igual i jo mateix farem la presentació del llibre entre companys. El vent ha espantat la gent del poble, però una colla d'escriptors i escriptores, amb els seus acompanyats, han desafiat el mal temps i guanyen un bon dia per a recordar.
De tornada a Tortosa, m'acompanyen uns quants cotxes al darrere per no perdre's una altra vegada, i la música de Jesús Fusté.

Article al blog Tens un racó dalt del món, de Jesús Maria Tibau, sobre el llibre Ebre Blook, relats d'aigua dolça al Serret Blog.