5/1/09

Cossetània, amb la cuina

La col·lecció El Cullerot ha arribat als cinquanta títols · Enguany l'editorial publica quatre llibres que competiran pels Gourmand Cookbook Award

Cossetània va néixer a Valls el 1996 amb la intenció de cobrir un buit en l'àmbit de les guies de muntanya, i va ser un gran encert. Una de les col·leccions que el segell va emprendre amb èxit va ser El Cullerot, de llibres de cuina, que ha arribat al número cinquanta, amb 'Totes les sopes' del gastrònom Jaume Fàbrega. Entre els autors destacats de la col·lecció també s'hi troba Eliana Thibaut, l'Àvia Remei, Pere Tàpies, Francesc Murgades i Pep Nogué.
El Cullerot és la col·lecció de llibres de cuina més extensa, avui per avui, en l'àmbit de l'edició en català. La col·lecció es va iniciar amb el títol 'La cuina del calçot' de Joan Jofre i Agustí Garcia. Inclou llibres de receptes de cuina, alguns sobre vins, clàssics com 'La Teca' d'Ignasi Domènech, cuines per territoris... Els títols més venuts, segons l'editorial, són els de l'àvia Remei: 'La cuina de l’Àvia Remei', amb disset edicions i 46.000 exemplars venuts, i 'Plats i secrets de l’Àvia Remei', amb nou edicions i 31.000 exemplars venuts.

Els Gourmand Cookbook Awards
Enguany quatre títols de la col·lecció El Cullerot publicats el 2008 han estat seleccionats per competir internacionalment per al Gourmand Cookbook Awards: en la categoria de Millor Guia, Cuina Volcànica. La cuina dels restaurants de la Garrotxa, a cura de Pep Nogué; Amanides. La frescor de la terra, de Mariona Quadrada, en la categoria de la Millor monografia gastronòmica; Manual de gastronomia. Indicacions Pràctiques per al gurmet, de Jaume Fàbrega, al Millor llibre de cuina per a professionals; i El Cullerot a la categoria de Millor col·lecció de llibres de cuina.
Tots aquests títols s'han premiat en llengua catalana. I a partir d’ara els llibres guanyadors en cada llengua es converteixen en finalistes que competiran en l'àmbit internacional per ser escollits els millors llibres de cuina del món. Els guanyadors mundials de cada categoria dels Gourmand Cookbook Awards es donaran a conèixer el mes de maig del 2009.

Article publicat a Vilaweb el dia 3 de gener del 2009