En l'edició del diumenge dia 30 de desembre d'El Mundo, Rafael Vallbona hi publica l'article Patrimoni forestal, patrimoni cultural (el text íntegre de l'article es pot llegir en el bloc "Casa de VBN. Articles de Rafel Vallbona") que fa referència al llibre Arbres dels nostres paisatges, de Celdoni Fonoll. En reproduïm un fragment:
"El Congrés Forestal Català va ser molt important per als especialistes, al menys així m’ho van dir alguns d’ells mateixos, però hi ha altres iniciatives que ajuden a entendre el concepte patrimonial d’arbredes i boscam, l’altra cara de la forest podríem dir. Arbres i arbredes singulars del Montseny, de varis autors, 120 grans arbres del Pirineu català, d’Enric Oris (Farell editors) i els poemes de Celdoni Fonoll Arbres dels nostres paisatges (Cossetània). La majoria de nosaltres entendríem molt millor la dimensió patrimonial dels nostres arbres, la categoria monumental d’indrets com la Mata de València (Alt Aneu) i l’enorme potència del valor cultural del nostre territori. Incorporar el patrimoni forestal al patrimoni cultural és un senyal de modernitat i un símptoma de societat avançada indiscutibles. Els tres llibres esmentats ajuden a configurar aquest perfil i a educar el gust i el criteri dels lectors com el MNAC ho fa amb el romànic i el gòtic, per exemple, amb l’avantatge de que, per als monuments forestals no calen museus; els tenim a tocar de la ma i només de nosaltres depèn la seva perdurabilitat."
Per la seva part, l'escriptor i periodista Albert Calls en el bloc de la llibreria Proa de Premià també fa referència al llibre Arbres dels nostres paisatges (per connecatar-hi premeu aquí).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada