20/12/07

"Em vaig enamorar del Massís del Port a primera vista"

El Diari de Tarragona del divendres 14 de desembre publicava una entrevista, a l'autor de Cossetània Edicions, Vicent Pellicer Ollés, "escriptor apassionat pel massís del Port. Es declara addicte a la natura i així es constata en les seves obres: Les Fonts del Port (1999), Contalles del Port (2000), A peu pel massís del Port (2000), Endevineu els ocells (2002), Caminades pel massís del Port (2002) i Paisatges de l'Ebre: el Delta i el Port (2004)", El massís del Port: de font en font . A banda ha participat en els reculls El brogit de l'Ebre i Terres d'aigua. "Acaba de publicar la Guia de les Terres de l'Ebre amb la qual ha guanyat el premi Joan Cartanyà de promoció turística i El massís del Port: el plaer de l'aventura.
A continuació reproduïm uns fragments de l'entrevista:

Quan va néixer la seva passió pel Port?

Fa uns 30 o 35 anys. Va ser un enamorament a primera vista que ha anat a més a mesura que he augmentat el meu coenixement del massís.
Amb quina excursió es queda?
Amb una de les primeres que vaig descobrir: la pujada des de Beseit a la Balanguera i des d'allà fins a Casa de MIllers, Tres Pins, la Cova de Vidre, Caro i la Caramella. Creues gairebé tot el massís i les dues vessants, d'Aragó fins a Catalunya.
El seu últim llibre El massís del Port: el plaer de l'aventura, a qui va dirigit?
Va dirigit a tothom, però he de reconèixer que més de la meitat dels itineraris que proposo discorren per fora de camins i senders, i per tant aquests van més dirigits a persones acostumades a caminar pel massís.
Treballa en algun llibre nou?
Actualment preparo un llibre d'excursions per la comarca del Baix Ebre per a una nova col·lecció de Cossetània.

Entrevista extreta del Diari de Tarragona del divendres 14 de desembre de 2007.