13/12/07

Cossetània i Arola presenten les seves novetats per aquest Nadal

Avui, dijous 13 de desembre, a les 11 del matí, Cossetània Edicions i Arola Editors han presentat les novetats dels seus catàlegs de Nadal al restaurant del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Bauhaus) en un esmorzar-presentació per a la premsa.
Han assistit a l’acte, per part d'Arola Editors, Joan Cavallé, autor de Crema Troia a Tarragona, un miler de versos per a una ciutat i Vicent Pellicer, per part de Cossetània Edicions, autor de la Guia de les Terres de l’Ebre, guardonada amb el Premi de Turisme Joan Cartanyà, que també ha presentat El massís del Port: el plaer de l’aventura.
Jordi Ferré i Alfred Arola han presentat els seus catàlegs amb les novetats de Nadal, una cinquantena de llibres entre les dues editorials, incidint en els més importants. El representant de Cossetània Edicions ha volgut destacar Arbres dels nostres paisatges, de Celdoni Fonoll com a llibre de regal; la col·lecció d'història, Memòria del Segle XX; les novetats de la col·lecció Azimut i El Cullerot i els tres últims premis de narrativa; mentre que del seu segell en castellà, Lectio Ediciones, ha posat de relleu la nova col·lecció de cuina Adoro... i el llibre ¿Educar? educamos todos el qual està tenint una gran repercussió mediàtica. Per la seva banda el gerent d'Arola Editors ha destacat per damunt de tot la seva col·lecció de llibres de teatre.
Joan Cavallé ha dit del seu llibre Crema Troia a Tarragona, un miler de versos per a una ciutat que "té una finalitat clarament divulgativa". Ha recollit "de diferents escriptors, les definicions i descripcions de la ciutat de Tarragona" i que això "facilitarà les coses als polítics, comunicadors i empresaris". L'autor ha apuntat que "el llibre, tot i recollir una sèrie de poemes, no és una antologia poètica" i que "recull descripcions físiques i conceptuals de personalitats importants del món cultural".
Vicent Pellicer per la seva banda, ha volgut destacar que l'objectiu principal de la seva guia "és donar a conèixer les Terres de l'Ebre, de vegades desconegudes i oblidades". Ha recollit a la seva obra un seguit "d'itineraris per fer en cotxe", però va més enllà, "parla de la gent, de la gastronomia, de la cultura, del folklore, de les tradicions, de poesia, de literatura..."
En referència a El massís del Port: el plaer de l'aventura "és el tercer llibre d'itineraris que transcorren per aquest indret. Segueix amb el tarannà de les dues primeres obres ja que "el camí és l'excusa per descobrir aromes, sorolls, sensacions i que el lector arribi a casa amb una sensació de plenitud, no simplement amb la impressió que ha anat d'un lloc a l'altre en un temps determinat". Per contra, es diferencia de les dues primeres guies en què "el 50% dels itineraris que apareixen en aquest llibre van per fora de les vies conegudes i per tant, la guia va destinada a persones una mica avessades a caminar per aquest indret".