21/10/10

Jordi Roure: En el llibre "La Riera" s'hi amaguen secrets que no surten a la sèrie de TV3

Presentació de La Riera a la llibreria Bertrand
Responsables i actors de la sèrie durant l'acte de presentació

El llibre La Riera. Orígens i secrets de la família. Les receptes del restaurant es presentà dimecres 20 d'octubre a la llibreria Bertrand de Barcelona. A la presentació hi varen assistir Jordi Roure, cap de Dramàtics de TVC; Tana Collados, Esteve Rovira, Núria Furió, Núria Bàguena, Oriol Carrió i Mari Pau Pigem i Jordi Planas, actors de la sèrie.

Jordi Roure destacà el treball l'esforç que s'ha dut a terme per tirar endavant una sèrie amb la cuina com a fil conductor:
"Va ser un repte molt gran intentar substituir El Cor de la ciutat."
"En principi l'acció no passava prop del mar i no passava en un restaurant, però volíem sortir de la ciutat i fer olor de salnitre."
"A Catalunya el tema de la cuina ha estat molt important, per això vam creure que seria bo que la cuina fos el fil conductor d'aquesta sèrie.2
"Del Cor a La Riera es va fer un salt qualitatiu."
"En el llibre s'hi amaguen secrets que no surten a la sèrie. Hi trobem moltes coses que si no es llegeix el llibre no es podran saber."
Esteve Rovira parlà sobre la voluntat dels responsables de la sèrie d'entroncar amb els espectadors:
"El repte era trobar les cares que havien d'encarnar els personatges."
"S'ha aconseguit que la sèrie surti de les pantalles per entroncar amb els espectadors i teixir complicitat amb ells."
Tana Collados va fer referència a les receptes de cuina que apareixen a la sèrie, i que Oriol Carrió prepara prèviament:
"En un moment en què la cuina es troba en un punt tan dolç, fou un encert emmarcar la sèrie en un restaurant."
"Tots els plats que surten a la sèrie són absolutament menjables."
"L'Oriol Carrió cuina des del darrera de la pantalla."
Jordi Planas parlà sobre el seu treball com a actor per fer el paper de cuiner:
"He hagut de posar-me a fer coses que no havia fet mai, com per exemple cuinar i he fet cursets per saber com s'han d'agafar els estris de la cuina."