11/10/10

El delegat del Govern presenta el llibre "Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural", de Josep Suñé

El delegat del Govern de Catalunya a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va presentar ahir (dijous 7 d'octubre) el llibre Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural, de Josep Suñé i Blanch (1949), pagès, sindicalista agrari i alcalde de la Fatarella de 1999 a 2007. L'acte va tenir lloc al Palau Oliver de Boteller de Tortosa.

El delegat del Govern va destacar la vàlua de l'autor per la seva "passió i amor a la terra" que demostra explícitament en els articles que conformen el llibre i alhora va aprofitar l'ocasió per retre homenatge a l'exalcalde de la Fatarella també per la seva implicació, tenacitat, esforç i treball en la gestió municipal durant els anys que va estar al capdavant del consistori.

"En Pep Suñé és un personatge de la Fatarella que a còpia de convicció i tossuderia ha esdevingut una icona en la defensa del món rural", afirma la sinopsi de l'obra, un recull d'articles publicats al diari El Punt des de 1996 a 2008 amb què Suñé "expressa un sentiment profund envers el nostre país, Catalunya", segons l'editorial Cossetània..

El llibre s'estructura en cinc capítols (Agricultura, Costums, Medi Ambient, Sindicalisme, Territori) i inclou introduccions signades per Pep Riera, Martí Boada, Salomó Torres, Joan Caball, Manolo Tomàs i Xavier Graset.

Article del web Ribera on line sobre la presentació del llibre Lletres de lluita. Escrits en defensa del món rural dijous 7 de setembre a Tortosa.