24/11/08

"Qui té raó" vol posar a prova els propis criteris respecte als fets educatius

El llibre Qui té raó?, de Jaume Sarramona, es presenta dimarts 25 de novembre, a les 7 de la tarda, al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya.
La roda de premsa-presentació anirà a càrrec de l’autor, Jaume Sarramona, i d’Enric Roca, coordinador general de la iniciativa edu21, impulsada pel Centre d’Estudis Jordi Pujol.

Aquesta obra està estructurada en forma de diàleg entre dos suposats professionals de l’educació, els quals encarnen dues posicions que, en cadascun dels temes tractats, es podrien considerar antagòniques. No és una tradició arrelada entre nosaltres els debats públics entre els qui no pensen igual, de manera que, sense escoltar els arguments aliens tothom es creu en possessió de la veritat absoluta. La realitat, però, és que si la veritat existeix està molt repartida. Afegim que aquests diàlegs se situen en un marc de plena democràcia social, on les idees són defensables sempre que no vulnerin els drets bàsics de la persona.
Els temes tractats són sens dubte objecte de preocupació cabdal en aquests temps històrics i en el nostre context immediat. Per això, l’autor desitja que les pàgines següents siguin un ajut per posar a prova els propis criteris respecte a la complexitat dels fets educatius, i ajudin a comprendre millor els posicionaments dels qui pensen diferent d’un mateix.

Jaume Sarramona
Actualment és catedràtic emèrit de Pedagogia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat president del Consell Escolar de Catalunya, president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya. També ha estat col·laborador en diversos mitjans de comunicació. Com autor o coautor ha publicat més de vuitanta llibres i prop de dos-cents articles tècnics.