4/2/08

Un llibre amb receptes per cuinar amb poma

Cossetània Edicions presentarà el llibre La cuina de la poma, d'Eliana Thibaut, el dimarts 5 de febrer. L'acte tindrà lloc a l'FNAC de l'Illa Diagonal (Avinguda Diagonal, 549 - Barcelona) a 2/4 de 8 del vespre.
La presentació anirà a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic i col·laborador de la revista El Temps.

Resum
«És prou sabut que els pomers es crien en regions temperades de tot el món i són l’arbre fruiter més conreat. N’existeixen més de dues mil varietats diferents; solament a la meva regió del Montseny, els botànics n’hi tenen inventariades més de dues-centes varietats, que avui desafortunadament estan en vies de desaparició.
El llibre sobre la poma que ha escrit Eliana té el mateix rigor exemplar que tota la seva obra que incideix de manera especial en el coneixement de la cuina medieval catalana, camp en què l’autora és una autoritat científica i culinària.» (Del pròleg de Santi Santamaria)

L'autora
Eliana Thibaut i Comalada és autora d’una important obra sobre cuina i nutrició, que abraça més d’una trentena de llibres, a més d’articles divulgatius i un CD-ROM interactiu. Professora durant anys de l’assignatura Higiene de l’Alimentació en diversos centres d’ensenyament tècnic francesos, l’any 1985 va impulsar la iniciativa de creació dels Tallers de Cuina Catalana Tradicional, destinats a preservar i difondre la cuina de territori.
Començà a editar llibres de cuina en francès, però ben aviat publicà els primers títols en llengua catalana, en els quals posa de manifest la seva recerca etnològica en el camp de l’alimentació (amb una especial incidència en el període de l’edat mitjana) i la seva capacitat d’innovació pel que fa a receptes creades a partir del substrat tradicional de la cuina nord-catalana. Dins de la col·lecció El Cullerot, ha publicat La cuina tradicional de la Catalunya Nord, La cuina del foie gras, Les amanides de la Mediterrània i Cuina medieval catalana. Ha estat distingida amb nombrosos premis gastronòmics i cívics i gaudeix d’un important reconeixement tant a la Catalunya Nord com a tot arreu.