16/10/07

"El llibre de les receptes de tardor", a l'Fnac

El dimarts 16 d'octubre a les 19.30 h, tindrà lloc la presentació del llibre de Francesc Murgadas El llibre de les receptes de tardor (l'últim de la tetralogia, un per cada estació de l'any) de Cossetània Edicions, a l'Fnac l'Illa (Avinguda Diagonal, 549 - Barcelona).
La presentació anirà a càrrec de Josep Sucarrats i Miró, director de la revista Descobrir cuina i David Beltran Aguilar, responsable del curs d’especialització d’alta cuina de l’Escola Superior d’Hoteleria i Turisme de Sant Ignasi-Sarrià.

Resum
Hem fet el cim. Ja tenim els quatre llibres del cicle enllestits. Tots plegats, ens mereixem un premi. Gaudir del que hem treballat durant els més de quatre anys que ha durat aquesta aventura que ens ha fet una mica més savis.
La tardor és temps de collita. A El llibre de les receptes d’hivern, apreníem que cuinar no era tan complicat com diuen. A El llibre de les receptes de primavera, enteníem que comprar bé és bàsic per poder cuinar bé. A El llibre de les receptes d’estiu practicàvem conservats i conserves per facilitar-nos la feina. Ara, amb la tècnica apresa i practicada, amb un bon cistell de compra i amb el rebost curull de feina avançada, el que queda per fer és el més important. Seure a taula i gaudir. De què serveix fer un cim si no pots seure-hi ni que sigui deu minuts i fer una llambregada al camí recorregut?
Per tant, seieu a taula amb les menges que feu i gaudiu-ne. Cada dia. Cada àpat. Cada plat. Ara ja enteneu què vol dir cuinar. Ara sou conscients que el fet culinari permet la collita diària de sensacions que van conformant la nostra memòria. Omplint-la de referents per construir-nos, dia a dia, emocions que ens ajudin a viure. Que posin en valor allò que realment és important.
Tant de bo que, quan soni el telèfon mentre sou a taula tastant el plat que heu fet, sapigueu dir: “Ja tornaran a trucar. Bon profit”.

L'autor: Francesc Murgadas
Llicenciat en Ciències Biològiques, ha passat de la seva càtedra de Ciències Naturals al món de la gastronomia i la cuina; n’imparteix classes tant als cicles formatius o en un postgrau d’Alta Cuina a Sant Ignasi de Sarrià com a la Universitat Ramon Llull en la diplomatura de Turisme. Combina aquestes activitats amb col·laboracions en diversos mitjans de comunicació.
Col·labora, entre altres, en la revista Descobrir Cuina i, des de fa vint anys, és membre del consell de redacció de La Fura, on publica setmanalment diversos escrits, com ara un bloc de receptes, i amb qui va editar la trilogia Els productes a taula, Joc de fogons i Els estris a taula.
Amb Cossetània ha publicat la tetralogia El llibre de les receptes d’hivern, El llibre de les receptes de primavera, El llibre de les receptes d’estiu i El llibre de les receptes de tardor, i també La cuina de l’aviram.