15/10/07

Cossetània Edicions present a la Fira de Frankfurt 2007

Cossetània Edicions va estar present, un any més, a la Fira del llibre de Frankfurt, amb el valor afegit que aquest any la cultura convidada era la catalana.

Cossetània disposava d'un espai a l'estand de l'Institut Ramon Llull, compartit per les editorials d'arreu dels Països Catalans, per exposar els seus llibres.
Un dels actes que es van dur a terme fou la presentació del llibre Catalunya explicada als alemanys, de Klaus-Jürgen Nagel, en les seves dues versions: la catalana i l'alemanya (Katalonien eine kleine Landeskunde. Messidor Verlag, 2007). L'acte tingué lloc el divendres dia 12 d'octubre a les 11.30 h a l’auditori de l’estand institucional de l’Institut Ramon Llull i anà a càrrec del propi autor (Klaus-Jürgen Nagel), de Jürgen Mann de Hamppmedia Verlag i de Josep M. Olivé de Cossetània Edicions.
L'autor del llibre digué que sempre que viatjava a Alemanya, els seus amics li preguntaven les mateixes coses sobre Catalunya, així que va decidir fer el llibre amb la voluntat de donar resposta a aquestes qüestions: "identitat, nacionalisme i llengua són les preguntes més freqüents que es fan els alemanys sobre Catalunya." També es pregunten:"el canvi econòmic és l'egoïsme d'una nació rica que no vol concedir res?"
Apuntà que s'ha d'anar amb compte amb les informacions que rebem dels mitjans de comunicació ja que "la manera d'entendre Catalunya que molts mitjans de comunicació alemanys es formen, és a partir de les opinions que es desprenen dels mitjans de comunicació espanyols."
Pel que fa a l'obra digué que "el llibre pretén ser un estudi seriós, que presenta fets i dades per a alemanys que ja saben alguna cosa de Catalunya però que en volen saber més" i que intentà tractar els temes més diversos com "la geografia de Catalunya, la constitució d'institucions, l'Estatut d'Autonomia, els partits polítics, el nacionalisme, la llengua, la història comuna entre Espanya i Catalunya, la immigració, l'economia i les relacions culturals germano-catalanes."

Més informació sobre la Fira de Frankfurt i la presentació del llibre a http://paper.avui.cat/article/cultura/102293/dia/la/catalanitat.html o http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2586708